Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Buszbaleset

Buszbaleset

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Életeket mentett a buszsofőr, aki szándékosan kormányozta járművét egy fának. Az utasokkal teli kirándulóbusz, Kékestetőről tartott Mátraháza felé, amikor a baleset történt. A fékrendszer romlott el, ezért döntött a vezető úgy, hogy inkább a fának ütközik, minthogy a szakadékba zuhanjanak. Az utasok közül így csak egy sérült súlyosan.

Zaklatottan mesélte az Aktuálisnak a buszsofőr, hogy mi történt pontosan. Negyvenen utaztak az autóbuszon, amikor a sofőr elmondása szerint azt tapasztalta, hogy nem a fog a fék. A szakadék helyett inkább egy fának kormányozta a járművet.

– Elindultunk ma Kékestetőről, semmit nem észleltem, 3 mély kanyaron túl voltunk, itt ebben az éles kanyarban azt vettem észre, hogy sem az üzemi fék, sem a retarder nem működött. Én elmondtam rendőröknek is, tűzoltóknak, katasztrófavédelemnek, hogy lélekjelenlétem megvolt, minden pillanat megvan. Nem tudtam megállítani ezt a nagy buszt, felmértem, hogy mi az a kár, hogy az utasaim épen kiszálljanak – magyarázta a sofőr.

A busz eleje összeroncsolódott és sérült az oldala is. ATMO

– Annyit éreztünk, hogy a busz elkezdett remegni, és hallottunk egy kiabálást, hogy húzódjatok, mert nincs fék – mesélte az egyik utas.

A járművezető kiáltotta, hogy húzódjon hátra mindenki. Ő ugyanis már látta, hogy már nem lehet elkerülni az ütközést. Ennek köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia.

Az Aktuális úgy tudja, mára a sérült utasok közül mindenki otthon lábadozik. A Gyöngyösi rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


Tovább az archívumra