Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ifjúsági évértékelő

Ifjúsági évértékelő

Ismét ülésezett az Ifjúsági Kerekasztal, hogy értékeljék az idei évet, valamint megbeszéljék a jövő évre vonatkozó tervezett ifjúsági programokat és költségvetési tervet. Emellett napirendre került az ifjúsági közösségi tér kialakítása is, ami a júniusi testületi döntés alapján a Mátra Művelődési Központban kap helyet.

Három napirendi pontot tárgyalt decemberi ülésén az Ifjúsági Kerekasztal. Elsősorban értékelték az idei évet, átbeszélték az alakuló ülés munkatervét, valamint az ülésezés gyakoriságát.

– Egész évben most másodszor ülésezik úgyhogy, mai nap ez is téma lesz, hogy kéne egy rendszerességet belevinni a munkájába, tényleg az elfogadott munkaterv szerint és azokkal a problémákkal, azokkal a gondokkal, eredményekkel, feladatokkal foglalkozni, ami érinti az ifjúságot, úgyhogy most szerintem a legfőbb téma ez lesz, hogy hogyan tovább – fogalmazott Hiesz György polgármester.

Ezt követően kiemelt témájuk az ifjúsági közösségi tér volt. Ábry Zoltán a Mátra Művelődési Központ ügyvezetője elmondta, hogy a fiatalokkal egyeztetve elkészült egy alaprajzterv és felmérték az átalakítással járó költségeket és kivitelezési tervet.

A kerekasztal megvitatta a közösségi térrel kapcsolatos lehetőségeket és problémákat, hiszen két terem is szóba került. Hiesz György javaslata alapján mindkét helyszínről kell statikai tervet készíteni és a mindenki számára legkedvezőbb kialakítás alapján kell dönteni a végleges helyszínről.

– A testület megszavazta rá a pénzt a Művelődési Házban lenne, vita van, hogy szerencsés nem szerencsés a bejáratnál kialakítani , ki jön-e abból a pénzből, önálló vizesblokk, önálló megközelítés tehát van egy csomó kérdés, nem tudjuk, hogy-hogy alakul , de mindenféleképpen Művelődési házon belül meg kell ezt oldani – húzta alá.

Végül a költségvetési tervről és a jövő évre tervezett ifjúsági programokról esett szó, mint például a középiskolások napja, 24 órás vetélkedő, valamint új ötletként az ifjúsági-bál került megvitatásra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság