Razzia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több éves hagyományt követve, idén is Mikulás-razziát tartott a Gyöngyös Városi Diáktanács delegációja a rendőrséggel együttműködve. A szabályosan közlekedők szaloncukrot kaptak, azok pedig, akik valamilyen kisebb vétséget követtek el, virgácsban részesültek. 1 óra alatt több mint 20 autóst ellenőriztek, a leggyakoribb vétség pedig a biztonsági öv passzív használata volt.

Ennél az autósnál mindent rendben találtak a rendőrök, ezért jutalmul szaloncukrot kapott a Gyöngyös Városi Diáktanács tagjaitól. Hosszú évek óta rendeznek a fiatalok Mikulás-razziát, hiszen szeretnék felhívni a figyelmet a biztonságos közeledésre.

– Már évek óta megtartjuk ezt a Mikulás-razziát, talán ez már a 3. alkalmunk. Fontosnak tartjuk, mert ez egy jó lehetőség, hogy reklámozzuk egyrészt a diáktanácsot, másrészt pedig azt gondolom, hogy az embereknek is egy úgymond jó karácsonyi ajándék az, hogy bizonyos esetekben bírság helyett akár csak egy virgácsot és egy szaloncukrot kaphatnak – mondta el Krizsó Alexandra, a GYVDT elnöke.

Egy óra alatt mintegy 20 autóst ellenőriztek a rendőrök, és legtöbbjük szaloncukrot kaphatott.

Fontos tudni, hogy nem csak ilyenkor végeznek kiemelt ellenőrzést a város rendőrei. Az ünnepek közeledtével, jóval nagyobb a forgalom, és a dekoncentráltság miatt nagyobb a veszélye a közúti baleseteknek, ezért erre külön figyelmet fordítanak.


Tovább az archívumra