Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mai ülésén véglegesítette Gyöngyös képviselőtestülete a város 2010-es költségvetését

Mai ülésén véglegesítette Gyöngyös képviselőtestülete a város 2010-es költségvetését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A büdzsét a polgári oldal, akiknek módosító indítványait nem támogatta a testület, leszavazta, mondván: ideiglenesnek tekintik.

félmilliárdot tesz ki a működési hiány a korábbi, első változat 1,2 milliárdos értékéhez mérve. Helyi adókból 1,8 milliárdra számít az önkormányzat, miközben a személyi juttatásokra 2,2 milliárdot kell kiadniuk. Az uniós pályázatok önrészének biztosítása elsődleges. Az egyensúlyt javítja egy 800 millió forint értékű kötvénykibocsátás is. Mátrafüred településrész mérlegfőösszege 108 millió forint.

A hiánykezelési tervben foglaltak alapján fel kell tárni az összes adóalanyt, ahol lehet, keresni kell a pályázati utakat, az intézményi díjakon kívül emelni kell a bérleti díjakat és a jegyárakat. Csökkenteni kell a kintlévőségeket, előre nem tervezett fejlesztés pedig csak indokolt esetben következhet.

A jegyző szerint egy számítógépes hiba miatt tudta csak ma reggel elolvasni a grémium a Polgári Frakció indítványait a költségvetés hiányának csökkentésére. Ezek között többségében egyes nem kötelező feladatok elhagyása szerepelt: a mozi, a városi tévé, az ipari park és a Sportfolio Kft. üzemeltetésének kiszervezése a Gyöngyösi Mozaik piaci alapú működtetésének megoldása és a protokollkeret megfelezése mellett.

A képviselőtestület többsége vélt kidolgozatlansága miatt egyik javaslatot sem támogatta, a jobboldali frakció viszont nemmel szavazott, illetve tartózkodott a végszavazásnál. Mint a frakcióvezető által ismertetett álláspontból kiderült, hiányolják az évek óta emlegetett karcsúsításokat, és úgy látják: lecsökkent a város gazdasági potenciálja. Ezt a büdzsét Dr. Tatár László átmenetinek nevezte, amelyet szerinte az országos költségvetéshez hasonlóan helyben is újragondolna a Fidesz, ha lehetősége lesz rá.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-02-18 )

Tovább az archívumra