Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Borpalota Kft. 2008-as hárslevelűjét találta a legjobbnak a szakmai zsűri a Magyar Tudományos Akadémia második borversenyén

A Borpalota Kft. 2008-as hárslevelűjét találta a legjobbnak a szakmai zsűri a Magyar Tudományos Akadémia második borversenyén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez a tizenegyedik díja a bornak, a készítők szerint mindez a Mátrai Borvidék elismertségét növeli.

Felújítási munkák folynak a gyöngyösi Borpalota Kft. pincéjében. Az öt évvel ezelőtt indult borászat folyamatosan fejlődik, amelynek mára számos aranyérem is bizonyítéka. Egyik vezető boruk ez a 2008-as évjáratú hárslevelű, amely legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia borversenyén nyert első díjat a felső kategóriás fehérborok között. A cégvezető szerint mindez a borvidék rangját is emeli.

A 2008-as aszályos év és a gyártási technológia együtt tette ehetővé, hogy különleges bor készüljön a szőlőből, amely mára tizenegy arany- illetve ezüstérem birtokosa. Ezzel a borászat fontos célját érte el.

Azt, hogy a tavalyi évjáratból készülhet-e hasonlóan kimagasló csúcsbor, még korai megmondani. Mindesetre a hagyományosan márciusban induló versenyekre lesz miből nevezni, jelenleg ugyanis tizenötezer hektoliter bor érlelődik a tartályokban.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-02-18 )

Tovább az archívumra