Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rotyogott a halászlé

Rotyogott a halászlé

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gulyásfőző- és a tepertősütő versenyen kívül a városi rendezvényeket egy halászléfőző versennyel is színesítették az adventi időszak alkalmából a szervezők. Az idén először bővült ezzel a rendezvénnyel az ünnepi programok palettája.

Már készül a kondérokban az alaplé, az idén már halászlevet is főztek a Fő téren. A GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ biztosította a főzőversenyen résztvevők számára a körülbelül 2 kilónyi felpucolt pontyot, amiből a versenyzőknek a halászlevet kellett főzniük. Besze Zsófia művelődésszervező a Nápolyi című műsorunkban elmondta, miért is valósították meg ezt az ötletet.

– Ez az ötlet onnan jött, hogy a szüreti napokon nagyon népszerű szokott lenni a főzőverseny, ezért most megpróbáltunk ilyen halászlé sokadalom nevű rendezvényt létrehozni, ahol nem kifejezetten a versenyzés a cél, hanem az, hogy a családok és a baráti társaságok részt vegyenek és egy jó hangulatú főzést szervezhessenek maguknak – magyarázta.

Az újonnan életre hívott versenyen három csapat indult. Karácsonykor sok ember kedvence a halászlé, így az indulóknak volt esélye begyakorolni a verseny előtt az étel elkészítését. A Mátrai Süllővadászok egy tiszakécskei specialitást hoztak el a versenyre.

– Tiszakécskei halászlé, aminek a specialitása a csirkeláb, amit szerintem az előbb be is mutattunk éppen, hogy az alap lében csirkeláb is van, és ez lesz lepasszírozva, a végén pedig lesz benne ponty, harcsa, és süllő is – árulta el Bardóczki Viktor.

Mind a három csapat jutalomban részesült a vetélkedő végén. A szervezők remélik, hogy a jövőben minél többen kihívásnak fogják tekinteni ezt a programot, és eljönnek, hogy egy jó hangulatú főzőverseny keretében várhassák együtt a szeretet ünnepét.


Tovább az archívumra