Megtelt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teljes teltház van Gyöngyösi Gyepmesteri Telepen. Több mint 130 kutya várja, hogy örökbe fogadják. Nagy problémát jelent az is, hogy sok közülük beteg és sérült. A telep gondozói most arra kérik az embereket, hogy akik tehetik, ideiglenesen fogadjanak örökbe egy négylábút. A hétvégén 3 napos gyűjtést is szerveznek, ahol szeretnék ösztönözni az állatbarátokat az örökbefogadásra.

84 férőhelyes a gyepmesteri telep, ám a kutyák száma folyamatosan 120 körül mozog, jelenleg pedig már több mint 130 négylábú vár örökbefogadásra.

– Rengeteg idősebb kutya van bent, nagytestű, felnőtt kutya, és mindig ezekkel van a probléma, a kölyökkutyákat, ha letelik a karanténjuk, többet tudunk egy helyen tárolni, de felnőtt kutyánál, ha dominánsak is vannak, itt már nem lehet annyit összezsúfolni. Kiírtunk egy segítségkérő posztot, keressük azokat az embereket, akik ideiglenesen tudnának nekünk abban segíteni, hogy egy-egy kutyust az otthonukba fogadjanak. Nem szeretnénk egy kutyát sem elaltatni – sorolta Pál Ivett, az Új Nap Egyesület vezetője.

Az elmúlt időszakban már akadtak jelentkezők, akik tudnának segíteni a kialakult helyzeten – emelte ki Pál Ivett, aki hozzátette: már az is nagy segítség lenne, ha csak 1-2 hónapra fogadnának be állatbarátok kutyusokat.

A hétvégén ismét 3 napos gyűjtést szervez az Új Nap Egyesület, aminek most elsősorban az a célja, hogy ösztönözzék az embereket az örökbefogadásra.

– Elsősorban most azért megyünk, hogy nagyon-nagyon sok felelős gazdit szeretnénk találni, nyilván, ha már kint vagyunk, fogunk gyűjteni, itt elsősorban most csak mindenképp a kölyköknek szeretnénk kölyöktápot, konzerveket, amivel segíteni tudnak az papírtörlő, fertőtlenítő, Felnőtt tápból nagyon-nagyon sokat kaptunk decemberben, azt köszönjük is így a lakosságnak, meg esetleg még amivel tudnak segíteni, az pedig most az anyagi. Rengeteg a kiadásunk, nagyon sok sérült kutyánk van – tette hozzá az elnök.

Pál Ivett elmondta: a szilveszteri időszakban Gyöngyös az országos helyzethez képest jól vizsgázott, ugyanis alig érkezett telefon eltűnt kutyusukról, és elütött, sérült állatot sem találtak.


Tovább az archívumra