Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vörös kód

Vörös kód

Vöröskód-riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi régióban csütörtök estétől a nagy hideg miatt. A vörös kód eljárásrendje szerint a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt. Gyöngyösön a Hajléktalanok Gondozóházában felkészültek az extrém időjárási viszonyokra.

„Egymásra és önmaguk testi épségére fokozott figyelemmel legyenek, lehetőség szerint a szálló területén tartózkodni szíveskedjenek” –olvasható a felhívás a Hajléktalanok Gondozóházában.

A következő napokban fokozottan oda kell figyelni az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre. Tegnap estétől ugyanis vöröskód-riasztást adtak ki a zord időjárás miatt.

– Gyakorlatilag, aki bent van, és nem szeretne, akkor egyáltalán nem kell kimennie, sőt kérjük is az ügyfeleinket, hogy maradjanak bent ebben az időszakban kiváltképpen. A nap 24 órájában van forró tea, illetve minden nap érkezik a Magyar Élelmiszerbanktól, illetve a Tescótól friss pékáru, zöldségek, gyümölcsök, különféle élelmiszerek, amivel tudjuk segíteni az ügyfeleket – mondta el Őszi Benjamin, a Hajléktalanok Gondozóháza vezetője.

Gyöngyösön a legtöbb rászoruló kihasználja a melegedőt, sőt teljes teltházzal működnek jelenleg is. Mintegy 40 fő veszi igénybe a szolgáltatásaikat.

– Ez az időszak általában is túlterheltnek mondható, de most már az elmúlt 1 évben teltházzal működött az intézmény. Most is érkeznek igények, vagy jelzések, hogy szeretnének jönni, ilyen esetekben tovább szoktuk irányítani más hajléktalanellátó intézménybe az ügyfeleket. Nyilván, hogyha az esti órákban érkezik aznap éjszakára a folyosón, vagy pótágyon megpróbáljuk elhelyezni az ügyfeleket – magyarázta.

Az utcai szociális munka is elindult novembertől, így minden nap 6-tól este 10 óráig járják az utcákat a veszélyhelyzetben lévők felkutatására.

A szakemberek a lakosság segítségét is kérik, hogy amennyiben hajléktalan embert látnak az utcán, értesítsék a hatóságokat, vagy hívják a regionális diszpécserszolgálatokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság