Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Duális képzés

Duális képzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a felsőoktatási intézmények nyílt napjaihoz kapcsolódva országos roadshow-t indított, melynek meghatározó célja a duális képzés népszerűsítése. Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusának nyílt napján a programsorozatról tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a gyöngyösi vonatkozásokról is szót ejtettek.

Magyarország a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusban mintegy 9000 milliárd fejlesztési forrással rendelkezik. Heves megye 1500 pályázat keretében több mint 290 milliárd támogatáshoz jut a vállalatokon, önkormányzatokon és civil szervezeteken keresztül – mondta el a sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

A Károly Róbert Campusnak tavaly több tucat új vállalati partnerrel sikerült szerződést kötnie valamennyi tudományterületen. Az intézmény is várja azokat a hallgatókat, akik a duális képzés iránt érdeklődnek.

– Gyöngyösön mind az üzleti szakok, mind pedig az agrárszakok közül vannak olyanok, amelyek elérhetőek duális képzés formájában, és számos olyan partnerünk is van, amelyek az intézmény Gyöngyösi Campusának a körzetében helyezkednek el, és amelyek kifejezetten Gyöngyösi hallgatókat várnak a duális képzésre – sorolta Dr. Csáfor Hajnalka, az EKE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja.

Gyöngyösön egyik legnagyobb duális képzési partner az Apollo Tyres, de meghatározóak az agrárterületen tevékenykedő cégek is, valamint az élelmiszerbolt hálózatok. A duális képzés nagyon fontos versenyelőnyt jelenthet a hallgatóknak – emelte ki Csáfor Hajnalka.

– Azok a hallgatók, akik ebben a képzési formában vettek részt, azok gyakorlatilag 3 és fél év munkaerőpiaci tapasztalattal már rendelkeznek, és az adott választott szakmájuknak minden csínját-bínját elsajátították – tette hozzá.

Arról nem is beszélve, hogy ők a tanulmányaik alatt ezért a tevékenységért még bérezésben is részesülnek – szögezte le.


Tovább az archívumra