Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendhagyó véradás

Rendhagyó véradás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közös véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete és egy gyöngyösi fitnessterem. Az esemény célja a véradás népszerűsítse volt.

Csupán egy tűszúrás. Ennyit fájdalmat kell kibírni annak, aki vért ad, de valakinek akár az életét is megmentheti ez a több egységnyi vér. A fitnessterem dolgozói épp ezért gondolták úgy, hogy idén is beállnak a Vöröskereszt mögé és helyet adnak a véradásnak.

– Az egyik nagyon fontos szempont, hogy negyedévente van lehetőség a városi véradásra, és nagyon sokan, akik 5-ig dolgoznak, nem tudnak már bejutni a véradásra, pedig szeretnének. De nagyon sokan vannak 5 után 6 felé is, és akkor már úgy vannak, hogy visszafordulnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy aki alkalmas helyszín és nyitott arra, ott havonta egyszer 18 óráig tartjuk a véradást – magyarázta Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskerest területi vezetője.

A véradás hírére most is sokan, csaknem ötvenen jöttek el, és volt olyan is, aki évek óta lelkes véradó, sőt szeretne másokat is erre buzdítani.

Legközelebb holnap a Vamav-nál lehet vért adni, majd február 14-én, Valentin-napon a Kolping házban.


Tovább az archívumra