Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városbál

Városbál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezetet és a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványt támogatták a Városbál bevételéből a bálozók. A Gyöngyösi Önkormányzat a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének támogatásával szervezte meg a hagyományőrző rendezvényt, ami minden évben jótékony célokat is szolgál. Ebben az évben, mintegy 2 millió forint gyűlt össze.

A városbált a 90-es évek közepétől rendezik meg Gyöngyösön, ami rangos társadalmi eseménnyé nőtte ki magát – mondta a bál megnyitóján Hiesz György polgármester. A rendezvény az idén is jótékony célokat szolgált.

– Nem először gyűjtünk a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványnak, de először egy fantasztikus civil szervezetnek, ami úttörő szerepet játszik Gyöngyösön, Önök a meghívóikkal a szociális ügyet is támogatják – fogalmazott a polgármester.

A szociális szövetkezet alapítója, Aradi Mária elmondta, hisz az összefogásban és annak végső győzelmében. Megköszönte a támogatást és beszélt a terveikről, hogy mire szeretnék a kapott összeget fordítani.

– Rövid távú céljaink között szerepel egy varrógép megvásárlása, ahol újrahasznosított anyagokkal fogunk dolgozni, hosszútávú terveink és céljaink is vannak, fogunk róla tudósítani – árulta el.

A jól tanuló, rászoruló diákok támogatására szánt adományt, Szekrényes Tamás a Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány újonnan választott elnöke köszönte meg a bálozóknak.

– Természetesen tovább folytatjuk az előző csapat munkáját, kiváló tanuló diákokat, akik anyagilag rászorulnak őket szeretnénk támogatni az Önök támogatásaiból – húzta alá.

Az idén először árverést is tartottak. A Gyöngyösre betelepülő Giant kerékpárgyártó cég által felajánlott, offroad kerékpárra licitálhattak, amely 400 ezer forintért talált gazdára. Így összesen csaknem két millió forint folyt be, melyen a két kedvezményezett osztozhat.

Az este folyamán a hagyományokhoz hűen Gyöngyösről elszármazott művészek is szórakoztatták a bál résztvevőit.


Tovább az archívumra