Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiállítás a solymosi alkotótábor képeiből

Kiállítás a solymosi alkotótábor képeiből

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kiállítást tartottak Gyöngyösön a Mátra Honvéd Kaszinóban. Madaras László festőművész és barátai azokat a képeket mutatták be, amelyek tavaly nyáron készültek a Gyöngyössolymosi alkotótáborban. A kiállítás megnyitóján a Berze Nagy János Gimnázium diákjai zenéltek, és Hiesz György polgármester is beszédet mondott.

Madaras László festőművész minden évben szervez egy művésztábort, ahol barátaival és tanítványaival közösen festenek képeket, sőt, újabban a képzőművészet más ágaiban is születtek műalkotások. A tavalyi tábort Gyöngyös város önkormányzata támogatta, ahogy az ott született képekből rendezett kiállítást is.

– Az elmúlt 2-3 évben számos olyan művészeti projekt valósulhatott meg, amit Gyöngyös Város támogatott. Ilyen volt a zsinagóga kiállításunk is és egyéb más művészeti projektek, és onnan jött az indíttatás, hogy polgármester úr azt mondta, nagyon szívesen támogatna egy művészeti telepet – ez tavaly hála Istennek, meg is valósult – fogalmazott Madaras László festőművész.

Több generáció is képviseltette magát a táborban, így a festők technikái is gyakran eltérnek egymástól. A hagyományos képeken túl néhány olyan alkotás is megtekinthető, amik teljesen egyedi módszerekkel készültek: nem csak a természetről szólnak, hanem a természetben talált tárgyakból is készültek.

– A leghagyományosabbról, a prima technikákról is beszélhetünk: akvarell, pác, pasztell, amiket ki lehet vinni a szabadba. Illetve van egy művész barátunk, aki táj installációkat készített, ennek fotódokumentáció vannak itt kiállítva – magyarázta a művész.

A felnőtt tábor mellett a fiatalabbaknak is szoktak tábort szervezni, ahol színvonalas képek készülnek minden évben. Madaras László így még azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer az ő képeikből is nyíljon majd egy kiállítás.


Tovább az archívumra