Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az év első két hónapjában nőtt a gyalogosok és a kerékpárosok által okozott balesetek száma, ezért egy hónapon át tartó fokozott közúti ellenőrzést rendeltek el országszerte

Az év első két hónapjában nőtt a gyalogosok és a kerékpárosok által okozott balesetek száma, ezért egy hónapon át tartó fokozott közúti ellenőrzést rendeltek el országszerte

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó általános közlekedési szabályok betartására figyelnek a rendőrök.

Egész márciusban ellenőriznek a rendőrök a közutakon, leginkább a gyalogos átkelőhelyek környékén kell rájuk számítani, mert a rendőrség tapasztalatai szerint sokan nincsenek is tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, és sajnos egyre gyakoribb, hogy szándékosan figyelmen kívül is hagyják azokat. De nem csak rájuk, a kerékpárosokra is fókuszálnak ebben a hónapban.

Az akcióban minden alkalommal mérnek sebességet is, és az autósok sem úszhatják meg a közúti ellenőrzéseket. A tavaszi akció apropója az a rendőrségi statisztika, miszerint egyre több gyalogos és kerékpáros okoz közúti balesetet az utakon. Tavaly a megyében a csaknem 500 személyi sérüléssel járó közúti balesetből 44 – et idéztek elő. Március végéig tartó ellenőrzés során a kerékpár kötelező tartozékait és az ittasan kerekezőket is szűrik.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-03-05 )

Tovább az archívumra