Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét eladó a gyöngyösi vágóhíd

Ismét eladó a gyöngyösi vágóhíd

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mind a Gyöngyösi Húsipari Kft, mind a korábbi cég, a Falcotrade vagyontárgyai értékesítés alatt állnak. A felszámolásra került egységek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Itt még mindenki úgy hitte, hogy végre révbe ér a többször gazdát cserélt gyöngyösi húsipari üzem. Azóta megint eladó a vágóhíd, lapértesülések szerint a felszámolás alatt álló Gyöngyösi Húsipari Kft. vagyonelemeire nemrég kiírták a nyilvános értékesítési pályázatot.

A Kerszi Zrt. felszámolóbiztosa, Gazda-Pusztai Sándor érdeklődésünkre semmilyen részletet nem árult el, és előre jelezte, hogy a későbbiekben sem kíván nyilatkozni. Annyit azonban – ugyancsak lapértesülések szerint – tudni lehet, hogy a marha-és a sertésvágóhíd a hűtőházzal együtt 455 millió forintért szerezhető meg, a gépek és a gyártóberendezések meghirdetett ára pedig 85 millió forint.

A vágóhíd két éve a magyar LAC Holding által létrehozott Gyöngyösi Húsipar Kft.-nél egy évig működött, tavaly októbertől zajlik a felszámolása.

A korábban itt működött Falcotrade felszámolása is tart még, tudatta a Mátraholding felszámolóbiztosa, Pintér Benedek. Õk a készítményüzemet árulják 704 millió forintos irányáron, erre egy pályázat érkezett, amelyet még most értékelnek ki.

Termelés tehát ma egyik szárnyban sem folyik, holott az üzemben akár műszakonként 120 marhát is fel tudnának dolgozni, a hűtőházban pedig ezer tonna húst lehet tárolni. Egyelőre csak egy biztos: az üzemben áll a munka.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-09 )

Tovább az archívumra