Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szakképzés hatékonyabb működése, a hátrányos helyzetű tanulók segítése és a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedés is célja annak az uniós projektnek, amelynek a gyöngyösi Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola is részese

A szakképzés hatékonyabb működése, a hátrányos helyzetű tanulók segítése és a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedés is célja annak az uniós projektnek, amelynek a gyöngyösi Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola is részese

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 350 millió forintos programot ma indították útjára és várhatóan 2012-ben fejeződik majd be.

Az Összefogás TISZK – et tavaly nyáron azzal a céllal hozták létre, hogy egy olyan szakképzési rendszert építsenek ki, melynek elvégzése után a jól képzett szakemberek sikeresen el tudnak majd helyezkedni a munkaerőpiacon. Így az oktatás találkozhat a piaci igényekkel. – magyarázza Dorsánszki Zsoltné ügyvezető.

350 millió forintot nyert a cég egy uniós pályázaton, amelynek a gyöngyösi szakközépiskola mellett még két budapesti egy egri és egy nyíregyházi oktatási intézmény is részese.

Ennek lényege, hogy a hátrányos helyzetű tanulók is el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon tanulmányaik befejezését követően és így hosszú távon a társadalomnak is hasznos tagjai legyenek. A gyöngyösi szakközépiskola számára több okból is hasznos ez a program, illetve ők is szorgalmazzák a hátrányos helyzetű diákok támogatását.

A projektben lehetőség nyílik a pedagógusok továbbképzésére, illetve az iskolák közti szorosabb munkakapcsolat kialakítására is.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-03-09 )

Tovább az archívumra