Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új ágyak a sürgősségin

Új ágyak a sürgősségin

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öt darab elektronikusan mozgatható multifunkcionális ágyat helyeztek üzembe a Bugát Pál Kórház Sürgősségi Osztályán, február elején. Az egységes ápolási eszközpark kialakítása című pályázat révén beszerzett ágyak nagyban megkönnyítik az osztályon kezelt betegek ellátását és a betegek komfortérzete is jelentősen javul az ilyen ágyakon való elhelyezéssel.

A multifunkcionális elektromos ágy működését magyarázza a sürgősségi osztály főnővére. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által kiírt pályázatnak köszönhetően 5 db ilyen speciális ágyat helyeztek üzembe a Bugát Pál Kórház sürgősségi osztályán, és 10 darab speciális matrac is érkezett, melyet a krónikus belgyógyászat, az ápolási osztály, a belgyógyászat és az intenzív osztály kapott meg. Ezek nagyon fontosak a minőségi betegellátásban – mondja Rácz Klára ápolási igazgató-helyettes.

Ez a matrac a legkorszerűbbek közé tartozik, és a felfekvés, vagy nyomási fekély kialakulásának megelőzésében igazán hatékony eszköz lesz a betegápolás során a szakember szerint. A multifunkcionális ágyakkal együtt paplanok és párnák is érkeznek. A pályázatból az elkövetkező hónapokban további új ápolási eszköz fog a betegellátás minőségi javításának szolgálatába állni.


Tovább az archívumra