Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól telelt a vetés

Jól telelt a vetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jól teleltek az őszi vetések, bár a csapadék hiánya még mindig problémát okoz a mezőgazdaságban- tudtuk meg a horti Mezőgazdasági Szövetkezet elnökétől. Hosszan tartó fagyokra remélhetőleg már nem kell számítani, megkezdték az őszi búza, őszi árpa és repce tápanyag-utánpótlását.

Kihasználják a jó időt a határban. Fejtrágyázzák az őszi búzát, elkél a tápanyag a növénynek a robbanásszerű tavaszi fejlődéshez – mondja Csontos András, a horti Mezőgazdasági Szövetkezet Hort elnöke.

– A 2018-as évből kiindulva, az ősz elég száraz volt, talajelőkészítési és kelési problémákkal küzdött az egész ország. Nekünk szerencsére sikerült jó magágyat készíteni és vetés után kaptunk csapadékot, mi a kelésre itt helyben nem panaszkodhatunk – fogalmaz.

A hosszú, meleg őszben jól fejlődtek a növények, sőt a káposztarepce már túl is fejlődött, de még mindig hiányzik 70-100 mm csapadék.

A növények elfogadható kondícióban vannak- tette hozzá. Fontos a talajban lévő csapadék megőrzése, a szakember úgy véli, hosszantartó, kemény fagyokra már nem kell számítani.


Tovább az archívumra