Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Feolvasómaraton

Feolvasómaraton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is megrendezték a Wass Albert felolvasó maratont Gyöngyösön a Kolping házban. A szervezők minden évben célul tűzik ki az előző évben felállított rekord megdöntését. A kísérlet ezúttal is sikeres volt, hiszen a rendezvényen résztvevő felolvasók több mint 25 órán át emlékeztek az erdélyi származású író munkásságára.

Wass Albert munkássága sokak körében nagy tiszteletnek örvend, szellemi hagyatéka előtt minden év februárjában felolvasó maratonnal tisztelegnek, nem csak Magyarországon, de Erdélyben és az Egyesült Államokban egyaránt. A többi helyszínhez képest az idei eseményt egy héttel korábban rendezték Gyöngyösön, ahol az országos szervezőt, Hegedűs Gergelyt is vendégül látták.

– Ötödik alkalommal rendeztük meg itt Gyöngyösön a rekordöntési kísérletet, felolvasó maratont. Máshol most nem ezzel egyidőben történt ennek a rekordnak a megdöntése, ugyanis mi most az országos szervező, Hegedűs Gergely engedélyével, egy héttel korábban rendeztük meg itt Gyöngyösön. Ennek technikai oka van, ugyanis egy hét múlva a keresztény bál kerül megrendezésre a Kolpingban – mondta el az esemény szervezője, Kovács Zoltán.

Az ötödik felolvasó maraton egyébként nem csak az esemény hosszúságában, hanem a résztvevők mennyiségében is rekordot döntött, hiszen közel 70 felolvasótól hangzottak el Wass Albert művek a rendezvényen.

– Az ötödik Wass Albert felolvasó maratonon vagyunk itt a helyszínen, teljesült a 25 óra, most vagyunk a 25. órában. Utolsó felolvasóink fogják most felnyitni a kötetet. Azt tudom, mondani, idén közel 70-en jöttek el, ami egy rekord szám, tehát soha ennyien még nem vettek részt a Wass Albert felolvasó maratonon – újságolta Bús Árpád Zsolt.

A szervezők úgy gondolják, a népszerű rendezvény ellenére Wass Albert munkássága még nem elég ismert, illetve elismert az országban, így annak örülnének a legjobban, ha a fiatalok az érettségi tételek között is viszontláthatnák 1-1 művét.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság