Hagyományőrző szándékkal rendezték meg a hétvégén Pálosvörösmarton az első községi gasztronómiai napot. Az önállóságra készülő település lakóinak a szervezők a finom falatok mellett színes programokkal szolgáltak, este pedig nosztalgiabálra voltak hivatalosak a vörösmartiak.
Szarvasgulyás, jászsági birkapaprikás, székelykáposzta, vadpörkölt és halászlé. Csak néhány azok közül az ételek közül, melyek a versenyzők fazekaiban és kondérjaiban főttek a pálosvörösmarti gasztronómiai napon. A főzőversenyt eredetileg a falunap részprogramjának szánták, de végül önálló rendezvénnyé nőtte ki magát, a település lakóinak legnagyobb örömére. A Pálosvörösmartért Alapítvány ugyanis azt főzte ki néhány hónappal ezelőtt, hogy minden hónapra szervez egy programot a vörösmartiaknak.
A szervezők igazi családi napot kreáltak a főzőnapból. A gyerekeket ugrálóvár és kézműves foglalkozások, ételkóstoló vetélkedő, valamint lovaglási lehetőség várta, a nagyobbak pedig íjásztudásukat tesztelhették. És ami lényeges, mindezt ingyen.
Hiba lenne azonban azt gondolni, hogy a vörösmartiak csak a szponzorokra támaszkodnak rendezvényeiknél. Ezen a napon is működött a már jól bevált becsületkassza, mely a további programokat hivatott megfinanszírozni a mintegy 600 fős, hamarosan önállóvá váló községben.