Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátraaljai Borút Egyesület

Mátraaljai Borút Egyesület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az aktuális pályázatokról és problémákról esett szó a Mátraaljai Borút Egyesület legutóbb rendes elnökségi ülésén. A borturizmust érintő legfőbb gondok megoldására már keresik a megoldást a szakemberek. A Borút Egyesület idén először vesz részt a Borfalu rendezvényen Budapesten. Az augusztusi programon való bemutatkozást a Heves Megyei Önkormányzat Idegenforgalmi Bizottságától nyert 300 ezer forintnyi pályázati pénz is segíti.

Az Egyesület további 500 ezer forintot nyert a megyei önkormányzattól szakmai tapasztalatcserére, a területfejlesztési célelőirányzatból pedig új kiadványuk megjelentetéséhez kaptak pénzt. Cél a mátrai borok népszerűsítése is. Bernáth Magdolna úgy látja, ezeket már jól ismeri egy bizonyos réteg, de a továbblépéshez még meg kell oldani néhány problémát. Például infrastrukturális téren.

Emellett biztosítani szeretnék a folyamatos információhoz jutást minden érdeklődőnek, ezt a Tourinformmal, vagy az idegenforgalmi ismereteket oktató helyi iskolákkal együttműködve képzeli el az egyesület. A szervezet a szakember képzést is fontosnak tartja, ősszel szomelié tanfolyamot indítanak, melyre még várják a jelentkezőket.


Az Aktuális napi hírei (2006-07-12 )

Tovább az archívumra