Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Báloztak

Báloztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Batyus bált rendeztek a jászárokszállási cukorbeteg klub tagjai. Már évek óta hagyomány, hogy farsang időszakában összegyűlnek, tanácsokkal segítik egymást és együtt eltöltenek egy szórakoztató délutánt. A klub a hagyományok őrzése mellett kiemelt figyelmet szentel arra, hogy rendezvényeiken tájékoztassák a lakosságot a cukorbeteg életmódról. Emellett orvosok bevonásával számos vizsgálati lehetőséget biztosítanak ezeken a programokon.

A batyus bál évek óta hagyomány a cukorbeteg klub életében, hiszen itt tudnak tanácsot adni egymásnak, receptet cserélni és közösen eltölteni egy kellemes délutánt. A klub 1995-ben alakult, jelenleg 90 fővel működik és számos célt tűztek ki maguk elé a jövőre vonatkozóan.

– Összefogni a betegeket, betegségtudatosakat, és akik még most lettek betegek. Célunk az, hogy a fiatalokat bevonzani, a gyerekeket, az inzulin rezisztenciával küzdőket, tehát nekik egy életmódot mutatni egy táplálkozási tanácsot – foglalta össze céljaikat Faragó Attiláné, a Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja elnökhelyettese.

Tehát felhívják a figyelmet arra is, hogy nem mindig a gyógyszerek adnak megoldást a problémákra, hanem a megfelelő étrend és a rendszeres mozgás.

– Nagyon oda kell figyelni, hogy mit fogyasztunk, mennyit fogyasztunk, tehát a mennyiség az nagyon fontos. A fiatalok felé pedig csak azt tudjuk mondani, hogy próbáljon sokat mozogni, sportolni, de mindegy, hogy mit mozog, ha fut, ha kapál, ha ás, ez is segít rajta, én biztos vagyok benne – mondta el Pádár Antal, a klub tagja.

Dobos Józsefné a klub elnöke beszámolt egy másik fontos rendezvényükről is, hiszen szeretnék tájékoztatni a lakosokat erről a betegségről és segítséget nyújtani a kezdő cukorbetegeknek.

– A Cukorbeteg klub életében a július 13-i egészségnap, ami számunkra nagyon fontos és kihívás, hogy a lakosságot is magunk köré tudjuk, hívni vagy közénk tudjuk hívni – magyarázta.

A szervezők remélik, hogy felkeltik a fiatalok és az idősebbek érdeklődését, és az érintettek csatlakoznak a cukorbetegek klubjához.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság