Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magyar nap

Magyar nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Magyar napot szervezett a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. A rendezvény célja az volt, hogy az intézményben tanuló közel 120 külföldi hallgató és az egri Erasmus+ programban résztvevő fiatalok megismerkedhessenek a magyar kultúrával, a gasztronómiával és a népzenével.

Készül a gulyásleves, egyre több piros, fehér és zöld szalagot tűznek össze a külföldi hallgatók. A gyöngyösi campus szervezésében a Magyar napon ismerkednek éppen országunk kultúrájával az itt tanuló diákok.
315_5909_01

– Az eseménynek célja az, hogy a külföldi hallgatóinkat, ugye az egrieket mind a gyöngyösieket megismertessék a magyar kultúra legfontosabb elemeivel, a néptánccal, a népzenével, a népi építészettel, Magyarországról minél többet tudjanak, egyrészt ez, másrészt meg hogy találkozzanak egymással, illetve a magyar hallgatókkal, és harmadrészt, hogy jól érezzék magukat, kicsit együtt legyenek, szórakozzanak, tehát egy szociális programot próbáltunk nekik összehozni – fogalmazott dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

A külföldi hallgatók nagyon szép helynek tartják Magyarországot, bár a nyelvünket elég nehéznek vélik.

A szervezők azt mondják, a hallgatóknak nagyon tetszik ez az új közeg amibe belekerültek, hiszen teljesen eltér az ő kultúrájuktól, ezért izgalmas számukra ez a program.

– Ez egy HÖK-ös program volt eredetileg, és most az egész egyetem be van vonva, szeretnénk, hogy a külföldiek lássák, hogy milyen a magyar kultúra, megkóstolhatják, tényleg nagyon közelről megérintsék őket, úgyhogy ez a célunk vele – mondta el Hincz Mónika mentor.

A nap fő attrakciója a néptáncbemutató volt, ahol a Vidróczki néptáncegyüttes utánpótlás csoportja lépett fel. Az előadás után a külföldi hallgatók közösen tanulhatták meg az alaplépéseket.

A szervezők szeretnének hagyományt teremteni, hogy az újonnan érkező külföldi hallgatóknak is bemutathassák az országot, és a kultúrát. Márciusban pedig a Világ konyhái elnevezésű rendezvényen a különböző népek konyháival ismerkedhetnek meg a hallgatók.


Tovább az archívumra