Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magyar nap

Magyar nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Magyar napot szervezett a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. A rendezvény célja az volt, hogy az intézményben tanuló közel 120 külföldi hallgató és az egri Erasmus+ programban résztvevő fiatalok megismerkedhessenek a magyar kultúrával, a gasztronómiával és a népzenével.

Készül a gulyásleves, egyre több piros, fehér és zöld szalagot tűznek össze a külföldi hallgatók. A gyöngyösi campus szervezésében a Magyar napon ismerkednek éppen országunk kultúrájával az itt tanuló diákok.
315_5909_01

– Az eseménynek célja az, hogy a külföldi hallgatóinkat, ugye az egrieket mind a gyöngyösieket megismertessék a magyar kultúra legfontosabb elemeivel, a néptánccal, a népzenével, a népi építészettel, Magyarországról minél többet tudjanak, egyrészt ez, másrészt meg hogy találkozzanak egymással, illetve a magyar hallgatókkal, és harmadrészt, hogy jól érezzék magukat, kicsit együtt legyenek, szórakozzanak, tehát egy szociális programot próbáltunk nekik összehozni – fogalmazott dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

A külföldi hallgatók nagyon szép helynek tartják Magyarországot, bár a nyelvünket elég nehéznek vélik.

A szervezők azt mondják, a hallgatóknak nagyon tetszik ez az új közeg amibe belekerültek, hiszen teljesen eltér az ő kultúrájuktól, ezért izgalmas számukra ez a program.

– Ez egy HÖK-ös program volt eredetileg, és most az egész egyetem be van vonva, szeretnénk, hogy a külföldiek lássák, hogy milyen a magyar kultúra, megkóstolhatják, tényleg nagyon közelről megérintsék őket, úgyhogy ez a célunk vele – mondta el Hincz Mónika mentor.

A nap fő attrakciója a néptáncbemutató volt, ahol a Vidróczki néptáncegyüttes utánpótlás csoportja lépett fel. Az előadás után a külföldi hallgatók közösen tanulhatták meg az alaplépéseket.

A szervezők szeretnének hagyományt teremteni, hogy az újonnan érkező külföldi hallgatóknak is bemutathassák az országot, és a kultúrát. Márciusban pedig a Világ konyhái elnevezésű rendezvényen a különböző népek konyháival ismerkedhetnek meg a hallgatók.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság