Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Várják az alkotásokat

Várják az alkotásokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét Versteret szervez a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Vachott Kör Irodalombarát és Alkotói Közösség, valamint a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület. Ebből az alkalomból egy versíró és egy képzőművészeti pályázatot hirdettek, amire március 20-ig várják az alkotásokat. Emellett április 4-ig lehet jelentkezni a versmaratonra, ahol minden jelentkező megmutathatja költői tudását a nagyközönség számára. A programot a Költészet napján, április 11-én rendezik meg.

Versírók és képzőművészek mutathatják meg tehetségüket a városi könyvtár alkotói pályázatán. A képzőművészeti alkotásoknál a technika és a méret szabadon választott.

– Egy a lényeg, hogy a vers valamilyen formában jelenjen meg a kompozícióban, mert nagyon sokat szeretik a képzőművészek közül is a verseket, érdeklődtek iránta és úgy halljuk, hogy szeretnének többen ebben részt venni – mondta el Petrovics Éva, a Vachott-kör vezetőségi tagja.

A verspályázatnál sincs kötöttség – szabadon választott a terjedelem és a műfaj egyaránt. A legjobb vers megkapja a „Gyöngyös verse” címet. Mindkét pályázat esetében szakmai zsűri értékeli az alkotásokat, emellett lesz közönségdíj is. A pályázatok beadási határideje: március 20.

– Idén egy elektronikus jelentkezési lapunk van. A weboldalunkról is elérhető és a facebook oldalunkról is. Ezen várjuk a jelentkezőket a versmaratonra, de természetesen személyesen a könyvtárban is lehet jelentkezni. A verspályázatra is emailben várjuk a műveket, de ezt is lehet személyesen behozni. A képzőművészeti alkotásokat személyesen. Kérünk mindenkit, hogy jöjjenek, legyünk együtt ezen a napon és ünnepeljük a verset! – kérte Petrovics Éva.

A versmaratonra is várják azok jelentkezését, akik szívesen mondanának, olvasnának vagy megzenésítve adnának elő verseket. A jelentkezés határideje április 4. A győzteseket április 11-én a Verstér című rendezvényen hirdetik ki.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság