Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzgyújtási tilalom

Tűzgyújtási tilalom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter 5 megyében, köztük Heves megyében is. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a csapadékhiány és az erős szél kiszárította az avartakarót, így fokozott a tűzveszély.
Száraz az avar az erdőben és megmaradt leveleket zörgeti a szél. A csapadékszegény tél és az erős szél miatt nagy a tűzveszély az erdőkben.

– Kora tavasszal mindig időszerű a tűzgyújtási tilalom elrendelése, a talajfelszín felső rétegét is kiszárította a szél. Az erdőállományoknak más- és más a veszélyeztetettségi foka – magyarázta Dudás Béla erdészeti vezető.

Minél több a fiatal erdő, vagy a fenyő annál tűzveszélyesebb a hely. Felhívják a kirándulók figyelmét, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, valamint a közúton és a vasúton utazókat, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek.

Ilyenkor tilos a parlag- és a gazégetés is, amíg csapadékosabbra nem fordul az időjárás, a tilalom érvényben marad. A korlátozásról napi szinten tájékozódhatnak a katasztrófavédelem honlapján, és a www.erdotuz.hu honlapon. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, pénzbírsággal sújtható.


Tovább az archívumra