Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzoltóbál

Tűzoltóbál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Döntött a kormány: kiemelt beruházásként új tűzoltólaktanya épülhet Gyöngyösön. Az ehhez tartozó sportlétesítmények és egészségház megépítéséhez azonban közösségi összefogásra lesz szükség. Ezért első alkalommal jótékonysági tűzoltó bált rendeztek városunkban.

Az első alkalommal megrendezett jótékonysági bál célja, hogy a laktanya építésével párhuzamosan sportlétesítmények és egy egészségház is létrejöhessen – mondta el Zólyomi Géza a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.
315_1193_01

– Nemrégiben, pontosabban a múlt héten fogadta el a kormány azt a módosító határozatot, aminek értelmében most már kézzel fogható távolságban van az új laktanya építésének a kezdete. Igaz, hogy kiemelt kormányberuházásként fog megvalósulni az építkezés, mi azonban szeretnénk azt is, hogy az építkezéssel párhuzamosan sportszerű létesítmények és egy egészségház is megvalósulna, és mi ehhez gyűjtünk adományokat -magyarázta.

Bekecs Andrea, járási hivatalvezető, aki egyben a Helyi Védelmi Bizottság elnöke is, hozzátette, fontos, hogy a tűzoltóknak a laktanya mellett egy olyan helyszínt is biztosítsanak, ahol gyakorlatozni és sportolni is tudnak. Ehhez elő kell teremteni a forrásokat – az új laktanya építésének milliárdos költségét azonban állja a kormány.

– Az új tűzoltó laktanyának az építéséhez kormányzati forrásból egymilliárd háromszázmillió forint fog rendelkezésre állni, de ez kimondottan a laktanya építését fogja majd finanszírozni – közölte.

A tűzoltók számára elengedhetetlen, hogy egyrészt a bevetések közt regenerálódni tudjanak, másrészt megőrizzék szellemi és fizikai kondíciójukat. A tervezett beruházások ezeket a célokat szolgálnák.

– A másik nagyon fontos dolog ami nem elhanyagolható, hogy mivelhogy Gyöngyös HTP , tehát tűzoltó parancsnokság,közeljövőben új laktanyával dicsekedhet, ezért a sportolási lehetőségek biztosítása érdekében ez a bál ugye hozzájárul, hiszen a tűzoltók érdekében a fizikum megléte elengedhetetlen – sorolta Pitlik Péter műszaki biztonsági referens.

Az alapítvány számlájára mostanáig közel 2 millió forint érkezett, de ez a bál nem az utolsó állomás volt ahhoz, hogy a fejlesztésekhez szükséges pénzt előteremtsék: a szervezők folyamatosan várják a további támogatásokat a vállalatok és a lakosság részéről is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság