Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szemetes a patak

Szemetes a patak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét szemetes a gyöngyösi Nagy-patak, kilométereken át szennyezi a mederbe dobált szemét a vizet. A gyöngyösi patakok szennyezése éves óta problémát jelent, ezért az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Gyöngyösi Szakaszmérnöksége és az Önkormányzat is arra törekszik, hogy a megfelelő eszközökkel visszaszorítsák az illegális szemétlerakást. A hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról hamarosan döntés születik.

Csokis papírt visz a víz, ismét szeméttel teli a gyöngyösi Nagy-patak, pedig az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Gyöngyösi Szakaszmérnöksége évek óta takarítja jelentős költségráfordítással a patak medrét. A legtöbb hulladék a Fuvaros úti hídtól felfelé, valamint a Ringsted utcától lefelé eső területen van, innen az árhullám végig szennyezi az egész belterületi szakaszt egészen Gyöngyöshalászig – tudtuk meg Komjáti Sándor megbízott szakaszmérnöktől.

– 2018 évben szintén 4,1 millió forint költségráfordítással gyűjtöttük össze a patakmederben és a partján található illegálisan elhelyezett hulladékot. Ezek voltak építési törmelék, kibelezett háztartási gépek, istállótrágya, elpusztult állatoknak a tetemei – mondta el Komjáti Sándor, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Gyöngyösi Szakaszmérnökségének megbízott szakaszmérnöke.

A gyöngyösi patakmedrek nagy része állami tulajdonú, de az önkormányzat és a gyöngyösi szakaszmérnökség is arra törekszik, hogy egyik területen se halmozódjon fel szemét.

A vízben és partján felgyülemlett újabb illegális szeméthalmok összegyűjtéséről és elszállításáról hamarosan döntés születik-tudtuk meg Németi Lászlótól városüzemeltetési igazgatótól.

– Nagyobb takarítási munkát végeztünk tavaly és nyílván idén is fogunk azokon a szakaszokon ahol szükséges. Általában közfoglalkoztatottak bevonásával tudjuk ezt végezni. Holnapi naptól indul, majd egy új program nem tudjuk, hogy hány ember lesz, majd aki jön hozzánk, ilyen közfoglalkoztatásba, ahogy tudjuk, annak megfelelően fogjuk tudni megtervezni időben és térben, hogy hol tudjuk takarítani a tulajdonunkban lévő patakmedreket – magyarázta.

Németi László kiemelte: ha bárki bárkit tetten ér illegális szemétlerakással akkor azt a polgármesteri hivatalnak, közterület felügyelőknek, városüzemeltetési igazgatóságnak vagy a megfelelő hatóságnak jelentse.

– Ne hagyjanak el illegális hulladékot se a patakmederbe se a közterületen, mert természetesen az az egész várost károsítja, tehát ugye az önkormányzat közpénzből gazdálkodik és sajnos már ebben a 2 hónapban, ami ma telik le, már 500 ezer forintot kellett illegális hulladékelszállításra költeni – közölte.

A vízügyi igazgatóság és az önkormányzat is arra törekszik, hogy megelőzéssel visszaszorítsák az illegális hulladék elhelyezést.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság