Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a síszezon

Véget ért a síszezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véget ért a síszezon Kékestetőn. Bezárta kapuit a pálya, hiszen a hó minősége és vastagsága már nem alkalmas a sportolásra. A pálya üzemeltetője elmondta, a Kékestető idén télen is népszerű volt, és már készülnek a tavaszi időszakra, amikor is rengeteg új programmal várják a látogatókat.

Már csak „pihennek” a ratrakok és a hóágyúk, hiszen a tegnapi nappal véget ért a síszezon a Kékestetői pályán. A tavaszias időnek köszönhetően a hó vastagsága csökkent, ami már nem alkalmas a téli sportokra.

– Beköszöntött nálunk is a tavasz, viszonylag meleg az idő. Ennek megfelelően a pálya gyakorlatilag a nap közben annyira beolvadt, hogy már sportolásra szinte alkalmatlan hóréteg van a pályán. Nagyon vizes, nagyon kásás. Látható, hogy már több helyen ki van lyukadva a pálya – mondta el Banka Zsolt pályaüzemeltető.

Idén is népszerű volt Kékestető, hiszen a rengeteg programnak és a síoktatásoknak köszönhetően ebben a szezonban is sokan ellátogattak Magyarország csúcsára.

– Ez a szezon se volt annyira rossz, megpróbáltunk különböző atrakciókat, programokat már ebben a szezonban is Kékestetőre behozni, például volt egy viszonylag folyamatosan kiépített versenypálya, amit egész sokan használtak. Amit abból tudtam, hogy amikor délután lejöttem összeszedni a pályát, hogy jó nagy kádak voltak már a pályán, ami azt jelenti, hogy sokan lementek rajta. A síiskola is egy picit felújult, ott is kellettek új eszközök, amiket használtunk, illetve a síkölcsönző, ami azt gondolom, hogy nagyon nagy robbanás volt, hiszen tényleg vadonatúj felszerelésekkel jöttünk ki és nagyon tetszett ez a vendégeinknek – sorolta.

A pálya üzemeltetője elmondta, már gőzerővel készülnek a tavaszi és a nyári szezonra is, ahol elsősorban a túrázók kedvében szeretnének járni, de emellett a terepbiciklisekre is nagy hangsúlyt szeretnének fordítani.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság