Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Késik az adóértesítő

Késik az adóértesítő

Késve kaphatja meg a legtöbb gyöngyösi a helyi adóbevallási íveket, csekkeket a központi számítógépes rendszer hibás működése miatt – mondta Hiesz György polgármester. Az ebből adódó esetleges pótdíj kiszabásával kapcsolatban kiemelte: azt az önkormányzat átvállalja. A városvezető türelmet kér, és azt tanácsolja, hogy akinél nem volt semmilyen változás az adóköteles ingatlanok és gépjárművek körében, átutalással fizesse be a tavalyi értesítőben meghatározott összeget.

2018. január elsejétől kellett az önkormányzatnak átállni egy központi számítógépes rendszerre, ez azonban számos hibával működik, ami jelentősen megnöveli az ügyintézési időt – mondta sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester. Leszögezte: az adóbefizetések miatt ez most óriási probléma.

– Pont a legnagyobb ügyfélforgalom idején, mikor az adóbefizetések határideje van, a rendszer egyszerűen nem tudta kezelni, úgyhogy biztos, hogy minden gyöngyösi állampolgár, vagy várhatóan majdnem mindenki késve fogja megkapni az adóbevallási íveket, csekkeket. Én arra kérek mindenkit, hogy ne essen pánikba, elnézést előre is a kellemetlenségért. 18-a lesz a befizetési határidő, de biztos, hogy sokan lesznek, akik 18-a után fogják megkapni a levelet – mondta el a polgármester.

Fontos, hogy akinél nem volt semmilyen változás az adóköteles ingatlanok és gépjárművek körében, ha teheti, átutalással fizesse be a tavalyi értesítőben meghatározott összeget – emelte ki a városvezető.

– Az is biztos, hogy a rendszer nem tudja kezelni, hogy ha nem az ügyfél, vagy nem a mi hibánkból, de pótdíjat kell kiszabni a késedelmes fizetés miatt – ezt az önkormányzat át fogja vállalni. Nem nagy összegekről van szó, pár 10 forintról, de ezt az összeget is a szeptemberi adóbevallásig, ennek a módját lerendezését majd az állampolgárokkal közöljük – húzta alá a polgármester.

A városvezető hozzátette: hálás minden állampolgárnak, és vállalkozásnak, mert nagyon fegyelmezett, pontos adófizetők.

A mostani probléma közel 17 ezer egyéni adózót érint. Jövőre egy új rendszer bevezetését tervezi az önkormányzat, ami kiküszöböli az ilyen jellegű gondokat – tette hozzá Hiesz György.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság