Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új lakók érkeznek

Új lakók érkeznek

Pénteken szezonnyitót tartanak a Gyöngyösi Állatkertben. A parkba hamarosan új állatok érkeznek, köztük négy nagy mara, valamint mókus majmok és rhesus makákók, de leopárdok és pumák beszerzését is tervezik. Az új kifutók mellett pedig egy kilátó is épül.

Elkészültek az állatkert legújabb kifutói, ahová hamarosan megérkeznek a park új lakói. A létszám most majmokkal és négy nagy marával is bővül, akik nemsokára várják a látogatókat.

– Úgy volt, hogy már márciusban itt lesznek, de ez egy kicsit tolódik áprilisra, ugyan is előbújtak a kis nagy marák az üregekből. Úgyhogy a Fővárosi Állatkert kérte a türelmünket, amíg egy kicsit fejlődnek, de április elején már biztos, hogy megérkeznek. Kecskemétről várjuk héten a visszajelzést, hogy a makákókért mikor mehetünk. Ha ők visszajeleznek ez öt napon belül akár meg is történhet. Az ő kifutójuk is teljesen készen van. Illetve jelenleg most zajlik a harmadik kifutónk befejezése, szigetelés, burkolás. Oda a mókusmajmokat várjuk – sorolta Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Az új állatok beszerezése mellett egy kilátó megépítésén is dolgoznak.

– A két majomkifutó közé építeni fogunk egy kilátót, ez reméljük húsvétra el is fog készülni, és akkor kicsit fentről lehet majd lelátni a két majomkifutóba. Tehát a makákókhoz, illetve a páviánokhoz. A nyáron nekikezdünk a leopárdkifutónak mindenféleképpen. Lakója valószínűleg csak jövőre lesz, ugyanis nem igazán tudjuk befejezni szerintem az időjárás miatt, hogy ha nyáron kezdünk neki. De jövőre a leopárdokat várjuk és a pumákat is – magyarázta a tulajdonos.

A pénteki szezonnyitón lesz látványetetés, de előadásokkal is várják a látogatókat, ahol foglalkozás keretében ismerkedhetnek meg a gyerekek az állatkert lakóival. Lesz még arcfestés és a pónilovaglást is ki lehet próbálni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság