Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetés

Kitüntetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Köztársasági elnök magyar ezüst érdemkeresztjét kapta Lakatos Zsolt az Együtt Szebb Jövőért Roma- Magyar Közhasznú Egyesület elnöke, a nehéz sorsú emberek megsegítése érdekében végzett munka elismeréseként. A kitüntetést a március 15-e alkalmából rendezett központi ünnepségen vehette át.

Lakatos Zsolt a sajtósoknak mesél munkásságáról a kitüntetés átvételének másnapján. A nehéz sorsú emberek megsegítése, valamint a magyarországi roma közösség integrációja érdekében végzett munkája elismeréseként megkapta a köztársasági elnök magyar ezüst keresztjét. Azt mondja, 25 évvel ezelőtt, önkormányzati képviselőként kezdte a rászorulók felkarolását. 2002-ben, Lakatos Alajossal, Iványi Zsolttal közösen alapították meg a Roma-Magyar Egyesületet.

Sok rászoruló család ingatlanját felújíttatták, sok élelmiszercsomagot osztottak, a fontos intézkedések között említette annak a Gyöngyösoroszi családnak a megsegítését, akiknek leégett a házuk. Nevéhez fűződik a Dankó Pista Emlékverseny és a Szebb Jövőért kitüntetés is. A támogatottak elismerték munkáját az évtizedek során, de a köztársasági elnök elismerésének különösen örül, de sokan segítettek neki ebben a munkában- mondja.

A kitüntetett azt mondja, ezután is mindenkinek igyekszik segíteni, aki hozzáfordul segítségért.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, március 15-e alkalmából, kiemelkedő színvonalú irodalmi tevékenysége elismeréseként József Attila-díjat adott át dr. Lisztóczky László irodalomtörténésznek, az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola nyugalmazott docense részére. Nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott is elismerésben részesült.


Tovább az archívumra