Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Színházzal a drog ellen

Színházzal a drog ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A budapesti HADART Színház művészei léptek fel a Mátra Művelődési Központ színpadán. A Webáruház címet viselő ifjúsági előadás célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a droghasználat veszélyeire.

A Webáruház című darab mai fiatalok nagyon is hihető történetét meséli el, a tudatmódosító szerekkel való megismerkedéstől a függőség kialakulásáig. A HADART társulat a színház eszközeivel próbálja bemutatni, milyen veszélyeket rejt magában a droghasználat, mindezt a mai generáció stílusában és modern felfogásban.

– Fiatalok játsszák, a színházunk fiatal művészei közül játsszák öten ezt a darabot. Ezzel próbálunk egy kicsit közelebb is kerülni hozzájuk. Az előadás fiatalokról szól, 7-8. osztályosokról szól a darab és az ő életükön keresztül, hogy milyen hatással van rájuk az, hogy ha elkezdenek használni valamilyen drogot, hogy ha közelébe kerülnek, akkor az milyen hatással, kihatással lehet az ő kis életükre – magyarázta Zsigmond Réka, a HADART Színház kulturális asszisztense.

Bordás Mihály a darabban egy nála 15 évvel fiatalabb karaktert alakít. A színművész elmondta, nehéz a mai fiatalokat ilyen komoly témában megszólítani, úgy, hogy a mondanivaló hatással is legyen rájuk.

– Szerintem nagyon fontos, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét erre, hogy milyen veszélyt jelenthet, hogy életek mennek tönkre. Én nekem az életemben egyébként, a magánéletemben is, barátokat láttam tönkremenni – mondta el.

Az előadás nemcsak a droghasználat veszélyeit mutatja be a fiataloknak, hanem olyan élethelyzeteket, melyekkel akár ők is találkozhatnak a mindennapokban, mint a társkeresés nehézségei, a barátság kérdése, vagy az önelfogadás.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság