Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idén is több gyöngyösi iskola tanulóinak szervez pályaorientációs céglátogatásokat

A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idén is több gyöngyösi iskola tanulóinak szervez pályaorientációs céglátogatásokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elsősorban olyan mesterségekkel ismertetik meg a végzős diákokat, amelyek a térségben hiányszakmának számítanak.

A felsővárosi általános iskolások gyülekeznek itt a Mátrai Erőműben. Az iparkamara szervezésében közel 500 gyöngyösi diák látogathat el ide, és ismerheti meg a cég tevékenységét. Többek között azt is megtudhatták, hogy itt milyen szakemberek dolgoznak és már olyan tanulók is akadnak, akik azt is tudják, ők milyen szakmát választanának.

A Kamara elsősorban a tagvállalatokhoz szervezi a látogatásokat és azokat a szakmákat igyekszik bemutatni, amelyek a térségben hiányszakmának számítanak.

Az Erőmű fontosnak tartja, hogy a leendő szakemberek minél hamarabb megismerjék az erőműben folyó munkát, betekintsenek egyes munkafázisokba.

Többeknek a heller – forgó tetszett leginkább, de a melléktermékként előállított gipsz útját is figyelemmel kísérték végig a gyerekek.

A kamara programja egy pályaválasztási vetélkedővel zárul, itt olyan elméleti és gyakorlati feladatokat kapnak majd a gyerekek, melyeket a céglátogatások alkalmával ismerhettek meg.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-03-24 )

Tovább az archívumra