Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tisztán Gyöngyösön

Tisztán Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új drogprevenciós programot indított Gyöngyös Város Önkormányzata valamint a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum egy 75 millió forintos nyertes uniós pályázatnak köszönhetően. A projektbe a kábítószer szempontjából leginkább fertőzött városrészek mellett beemelték Gyöngyöspatát és Halmajugrát is. A kezdeményezésnek 3 célcsoportja van: az érintett fiatalok, a szülők és a szakemberek.

„Célzott prevenciós tevékenységek a droghasználat megelőzése érdekében” címmel új drogprevenciós projekt indult a városban és vonzáskörzetében. A nyertes 75 millió forintos uniós pályázatnak köszönhetően hamarosan még több megelőző programot valósítanak majd meg és nem csak előadások keretében hívják fel a figyelmet a problémára, hanem fertőzött, veszélyeztetett területeket is rendszeresen látogatnak.

– Aki még menthető, meg prevencióval valami más út felvázolható előtte, vagy 1-2 lélek megmenthető – már ez is óriási eredmény lesz. Tehát én nem várok csodákat, csak azoknak, akik majd utána folytatni fogják a munkát, az itt lévő szakemberek – hogy legyen valami követendő magatartási minta – fogalmazott a program kapcsán Hiesz György polgármester. Kiemelte: akkor van értelme ennek az egésznek, ha értelmes célra fordítódik a forrás, és lesz foganatja.

Három célcsoportja van ennek a kezdeményezésnek, az első a droghasználattal érintett fiatalság.
– Velük először próbálunk olyan csoportokat létrehozni, amik arra vonatkoznak, hogy hogyan tudják a saját konfliktusaikat kezelni, és olyan értékeket átvinni az ő életükben, amik azt segítik, hogy ne a drog felé forduljanak. A másik pedig, hogy olyan szabadidős tevékenységeket terveztünk, amelyek eltávolítják őket a drogtól – például művészeti tevékenység, például sport tevékenység, tehát minden olyan, ami örömöt ad az életben, hogy ne a drog legyen az, ami az örömforrás a számukra – magyarázta Illés Veronika, a KEF tagja.

A másik két célcsoport pedig a szülők, és a szakemberek – tette hozzá Illés Veronika, aki kiemelte: igyekeznek feltérképezni Gyöngyösön, hogy melyek azok az intézmények és kik azok a szakemberek, akik ezekbe a munkákba bevonhatóak.

Egyebek mellett szülőklubot, sporttábort, meseterápiás foglalkozást és esetmegbeszéléseket is szerveznek majd az érintetteknek – derült ki a projektindító rendezvényen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A két farkas
09:04
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Márkus Liza és Gonda László koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Madeira
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - Békaverseny
18:04
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság