Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Döntés előtt

Döntés előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyre nagyobb probléma Gyöngyösön az illegális szemét – erről, valamint a lehetséges megoldásokról beszéltek Döntés előtt című műsorunkban a frakcióvezetők. Elhangzott továbbá az is, hogy az uniós projektek megnövekedett költségeivel kapcsolatban támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzat.

A Baross Gábor utcában régóta gondot okoz az illegális hulladék, ezért még év elején egy védművet készítettek, egy nyílt szikkasztó árkot – ezzel szerették volna megakadályozni az odajutást, és szemetelést – mondta Dr. Végh Attila, frakcióvezető ’Döntés előtt’ című műsorunkban. A rend azonban csupán egy hónapig tartott.

– Az tűnt fel a garázstulajdonosoknak, hogy megint megindult egy intenzív forgalom. Valaki odament traktorral, betemette az árkot és újabb illegális hulladékot helyezett el a területen. Nos, ez nagyon jó példa, hogy nem vigyázunk a környezetünkre. Képviselőtársaim biztos, hogy tudnak egyéb példákat mondani. Nem változott a nagy patak kommunális hulladékkal való telítése, főleg az északi városrészben – sorolta.

Probléma továbbá az égetés is, hiszen gyakran pet palackot, vagy gumit is meggyújtanak, ezzel pedig károsítják a környezetet.

A településképi rendeletmódosítás is a napirendi pontok között szerepel. A Fő téri kitelepüléssel kapcsolatos korábbi szigorúbb szabályozást most bizonyos fokig enyhítik.

– Másfél-két méterig a homlokzat mentén kipakolhatnak, illetve a fasorok között 6 méter szélességben. Én ezt jó dolognak tartom, csak el kell gondolkodnunk a fedésen, hogy akkor mivel lehet ezt fedni, mert reményeink szerint esni is fog majd az eső, és akkor meg védeni kellene a vendégeket. Viszont csak akkor tudjuk elvárni a vendéglátóhelyektől, hogy 1-2 busznyi turistát le tudjon ültetetni, hogy ha adunk nekik területet. Tehát az anyagban most csak az van, hogy az üzlet homlokzatának a szélességében – mondta el Kiss Tivadar, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Az uniós projektek költségei is növekedtek az utóbbi időszakban. Ezzel kapcsolatban támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzat. Erről a sürgősségi indítványról beszélt Faragó Tamás, frakcióvezető.

– Sajnos a mi esetünkben 15 százalékra történt a beadás, és ugye ez az anyag ez arról szól, hogy ez legyen maximalizálva 30 százalékra, hogy kérjünk minél többet, hogy próbáljuk meg ezt megoldani. Ugye eleve az igény az 450 millió volt, ha jól emlékszem, és 150 millió forint szerepel a költségvetésünkben ennek a finanszírozására, tehát mindenféleképpen kérnünk kell segítséget magától az irányító hatóságtól – mondta.

A felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj támogatásról szóló önkormányzati rendeletet is módosítják. Szeretnék, hogy a felülvizsgálatnál az átlag ne szerepeljen kritériumként, hanem csak az, hogy az adott félévet teljesítse a hallgató – szögezte le Dr. Végh Attila.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság