Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös és környéke autóbusz-közlekedésének fejlesztési tervei kerültek napirendre a Közlekedéstudományi Egyesület Heves megyei szervezetének keddi ülésén, amelyet a Mátra Volán Zrt. telephelyén tartottak

Gyöngyös és környéke autóbusz-közlekedésének fejlesztési tervei kerültek napirendre a Közlekedéstudományi Egyesület Heves megyei szervezetének keddi ülésén, amelyet a Mátra Volán Zrt. telephelyén tartottak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ülésen a buszpályaudvar elköltöztetése és egy GPS-alapú utastájékoztatási rendszer kiépítése is szóba került.

A gyöngyösi képviselő-testület tavaly májusban döntött arról, hogy az autóbusz állomás a jelenlegi helyéről a Kömlei Károly Sporttelep salakos pályáinak helyére költözik. A közlekedési szakemberek most a beruházás jelenlegi állapotáról kaptak tájékoztatást Kiss Tibortól, a Mátra Volán Zrt. autóbuszközelekedési vezető menedzserétől.

Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mikorra várható az állomás elköltöztetése. Mindemellett egy friss pályázat eredményéről is beszámoltak az ülésen, a társaság ugyanis sikeres pályázatot nyújtott be az Észak Magyarországi Regionális Operatív program keretében a közösségi közlekedés fejlesztésére.

A fejlesztés keretében legalább 10 gyöngyösi helyi járati megállóban úgynevezett dinamikus utastájékoztatási rendszert építenek ki, amely a menetrend mellett számos információval szolgál az utasoknak.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-03-30 )

Tovább az archívumra