Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Internet Fiesta díjkiosztót tartottak a Kálváriaparti Általános Iskolában

Internet Fiesta díjkiosztót tartottak a Kálváriaparti Általános Iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyerekeket játékos feladatokkal és kreatív megoldásokkal invitálták az internet világába a szervezők. A „Szimat a neten” és a „Költögető” vetélkedőket a megyei könyvtárak összefogásával beadott sikeres uniós pályázati forrásból támogatták.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 11. alkalommal hívja korhatár nélkül az érdeklődőket és a könyvtárakat az Internet Fiestára.

A Fiesta célja annak bemutatása, hogy az internet segítségével milyen új módszerek, új közösségek, együttműködések hozhatók létre. A gyöngyösi általános iskola is csatlakozott a programhoz, amely egy megyei összefogásból született uniós pályázat forrásával is kibővült.

Az ünnepélyes átadón azok a heves megyei iskolák tanuló vehettek részt, akik már november óta, 4 fordulón keresztül különböző játékos feladatokat oldottak meg az interneten.

Az egri Tinódi Sebestyén Általános Iskola tanuló nyerték a vetélkedőt, az iskolából több csapat is jelentkezett a versenyre.

A program részeként Költögető blogot is indítottak a szervezők, az ő díjaikat Lackfi János költőtő adta át, aki hónapokon át, segítette is a fiatal versírókat. A gyöngyösi Kálváriaparti Általános Iskola diákjai voltak itt a legaktívabbak. Oroszlán Lili a leckeíró tollról faragott rímet.

A szervezők azt remélik, továbbra is hasonló intenzitással fogják használni a blogokat, és továbbra is szívesen verselnek a gyerekek.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-03-30 )

Tovább az archívumra