Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szeméthegyek, ismét

Szeméthegyek, ismét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is komoly gondot okoz az illegális hulladék Gyöngyösön. A városgazda szerint már olyan területekre is hordják a szemetet, ahol eddig ez nem volt jellemző. A közmunkások a bejelentések alapján a közterületekről összeszedik a hulladékot, a magántulajdonban lévő ingatlanok területén azonban már nincs hatáskörük. Hetente több teherautónyi hulladékot szállítanak el, a patkányok viszont így is megjelentek a város több pontján.

A bank által lefoglalt ingatlan előtt, az udvarán és bent a házban is magas tornyokban áll a szemét a Durándában. Ez csak egy terület azok közül, ahol több köbméternyi hulladékot raknak le ismeretlenek a városban. A közmunkások bejelentés alapján érkeztek a helyszínre, hogy megtakarítsák a közterületet, az illegális szemét azonban egyre több helyen megjelenik.

– Olyan helyeken találunk most illegális hulladékot, ahol ez idáig nem volt jellemző, minden olyan eldugott, bokros, susnyás területen, felmentem vasárnap a régi hármason, ott találtunk egy jó, fél teherautónyi, az körülbelül két és fél köbméternyi illegális hulladékot, ami viszont karosszérialakatos műhelyből került ki – ismertette Boros Vince városgazda.

Az illegális szemét nem csak a látképet rontja, hanem nagy veszélyforrás is, hiszen több helyen megjelentek a patkányok is. A közmunkások hetente többször járnak a városban, hogy megtisztítsák a közterületet, itt azonban egy banki tulajdonú ingatlanról van szó, így a szemétszedés nem az ő feladatuk. Kévés Tamás, képviselő szerint a körzet problémája hamarosan az egész városra hatással lesz.

– Ez egy örömtanya egy patkánynak, meg egy patkánypopulációnak, és hát ez onnantól elindul, és megy az egész városba mindenhol, és tényleg nem riogatni akarom az embereket, de a Duránda léte, vagy a Duránda kinézete, gyakorlatilag évtized múlva a fél városnak a problémája lesz, ha nem az egészé – húzta alá.

Kévés Tamás szerint a szemétlerakással egy időben az illegális lakásfoglalást is fel kell számolni, mert így szinte követhetetlen, hogy ki nem fizet például szemétszállítási díjat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság