Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szépkorúak szavaltak

Szépkorúak szavaltak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét verssel készültek a Magyar Költészet napja alkalmából az Idősek Bentlakásos Otthonában. A szépkorúak vers- és prózamondó találkozóját immár 4. alkalommal szervezik meg abból a célból, hogy a társintézményekkel együtt egy közös napot eltöltsenek és lelkileg is felüdüljenek a versek és prózák által. Az idei találkozó különlegessége pedig az volt, hogy a díjazottak előadhatták versüket a Vers téren.

Ez alkalommal közel 40-en szavalták el kedvenc versüket az Idősek Bentlakásos Otthonában. A találkozót Kévés Tamás alpolgármester nyitotta meg egy idézettel.

Ezt követően megkezdődött a versfelolvasás. Sokan választották József Attila valamelyik költeményét, hogy tisztelegjenek emléke előtt a Magyar Költészet Napján.

Katalin első alkalommal szavalt ezen a találkozón. Véleménye szerint fontos, hogy az emberek folyamatosan fenntartsák szellemi frissességüket egy vers vagy egy könyv által.

– Én abban nőttem föl, hogy a könyv az számomra szent, ezért lettem tanár. Ez úgy az emberben benne van, beívódik, közel 75-ik életévemhez ez olyan természetesen úgy gondolom – fogalmazott Molnárné Kovács Katalin.

Maka Piroska igazgató fontosnak tartja hagyományok őrzését, a Költészet napja előtti tisztelgést és az idősek szellemi és érzelmi frissességének fenntartását.

– Sok olyan hozadéka van egy ilyen találkozónak akár egy vers, próza felolvasásával, megtanulásával, ami egyrészt felidézi a régi korok emlékeit, a fiatalabb koruk emlékeit. Felfrissíti az emlékezetüket természetesen, hogy felfokozott izgalommal készülnek már a találkozó előtt is hetekkel akár 2 hónappal is arra, hogy itt meg tudják mérettetni magukat vagy egyáltalán mások előtt szerepeljenek – mondta a KHSZK igazgatója.

Hozzátette: Azt tapasztalják, hogy az esemény után akár több hónapra is feltöltődést és lelki felüdülést ad az otthon lakóinak és a környező klubok tagjainak ez az együtt eltöltött verses nap.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság