Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kepes

Boldogan élünk, míg meg nem halunk? – címmel tartott előadóestet Kepes András a Mátra Művelődési Központban. Mit jelent mára a boldogság, vagy, hogy hogyan változott meg az idők során? – ilyen és ehhez hasonló fontos kérdésekben fejtette ki véleményét az író. Emellett más társadalmi és szociális kérdésekben is igyekezett választ adni.

Vajon boldogan élünk, míg meg nem halunk? – erre a kérdésre igyekezett választ adni Kepes András, a Mátra Művelődési Központban tartott előadásán. Az író nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a boldogság jelentését, változását és értelmét próbálja megválaszolni a saját tapasztalataival, illetve a vendégek segítségével.

– Én három háziasságot csináltam, a harmadikban most is benne vagyok. Van hat gyermekem, 4 unokám, elmúltam 70 éves és elég komoly tapasztalataim vannak a családi életben is. Amellett rengeteg felé utaztam a világban és megfigyeltem azt, hogy a különböző kultúrákban másként és másképp élnek az emberek. Mást gondolnak a boldog családról, mást gondolnak boldog párkapcsolatról. Én régóta foglalkoztam már vele, hogy ezt érdemes úgy végiggondolni és mikor végiggondoltam, akkor rájöttem, hogy ez akár másokat is érdekel – magyarázta Kepes András.

Az előadó egyik célja, hogy az élet különböző helyzeteire és akadályaira a megfelelő módon tudjon mindenki reagálni.

– A cél az nem az, hogy az ember állandóan boldog legyen. Aki folyamatosan boldog az megbolondult. Én úgy gondolom, hogy meg kellene tanulni azt, hogy az élet különböző reakcióira a különböző megfelelő válaszokat tudjuk adni, hogy fel tudjuk dolgozni a legkülönbféle eseményeket. Amikor az ember vidám, néha szomorú, néha reménykedik, néha el van keseredve, mert ettől színes az élet és a cél az én szemembe az, hogy megpróbáljunk ezekkel bánni – fogalmazott.

Az előadás során nem csak a boldogságról, de a mai társadalom helyzetéről, valamint a női és férfi kapcsolat szerepvállalásairól is szó esett. Ezek mellett más szociális kérdéseket is érintett előadásában az író.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság