Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vissza kell vinni a verset oda, ahol keletkezett

Vissza kell vinni a verset oda, ahol keletkezett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez volt a céljuk a Vak Bottyán János Műszaki Szakközép Iskola 9. osztályos tanulóinak. Az ötlet nem új, de Gyöngyösön ők valósították meg elsőként. A Mátra Múzeum kertjében szavalták el a közelgő költészetet napja alkalmából, Dr. Fülöp Lajos Gyöngyös című költeményét.

Dr. Fülöp Lajos költő, nyelvész, és iskolaigazgató. Több szállal is kötődik a városhoz. 1932- ben született Karácsondon. Gyöngyösön gimnáziumi tanár, kollégiumigazgató, később a Berze Nagy János Gimnázium igazgatója is volt, Gyöngyös és környékének nyelvjárási sajátosságait is kutatta.

A verset vissza kell vinni oda, ahol az keletkezett Az elképzelés nem új, de Gyöngyösön elsőként a Bottyános diákok verseltek közösen ennek apropójaként a múzeum kertjében. A diákok szívesen vettek részt a gyakorlásban és elsőre igent mondtak az ötletre.

József Attila születésnapjára, egyben a Magyar Költészet Napjára emlékeztek meg ezzel a közös szavalással a tanulók. Hagyományteremtő céllal indították el a kezdeményezést, azt remélik jövőre még többen vesznek részt a közös versmondásban..

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-04-09 )

Tovább az archívumra