Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megélhetésről és bérekről

Megélhetésről és bérekről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bérek kiegyenlítése, korrupció megszüntetése és az európai források elosztásában döntéshozatali lehetőség a lakosság részére. Ez a három fő téma hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján, melyet Dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott Gyöngyösön.

A lakosság megélhetéséről és a bérek kiegyenlítéséről beszélt elsőként Lukács László György országgyűlési képviselő Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatóján. Ezt követően az európai uniós forrásokat érintő korrupció magas szintjéről számolt be.

– Ez azért is volt aktuális, mert a napokban látott világot egy olyan felmérés, amelyben végülis az egész társadalmat átívelően látszik, hogy mindannyian nagy problémának tartják, hogy a magyarországi európai uniós fejlesztési források sokszor bűncselekménnyel érintettek voltak. Az-az nem arra célra vagy nem olyan értékben lettek elköltve, mint amerre egyébként szánták volna, így az ő részükre pedig azt tudtuk mondani, hogy a Jobbik programjára vonatkozóan tartogat választ és ez a válasz nem más, mint az európai ügyészséghez való csatlakozás – fejtette ki.

Ez egy olyan szervezet, amely az egész Európai Unióban az uniós fejlesztési pénzeket érintő csalásokkal, bűncselekményekkel kapcsolatban nyomozhat. Az eljárás során pedig felderítik a bűncselekmény elkövetőit és büntetőeljárás alá vonják –mondta el az országgyűlési képviselő.

– Ezzel kapcsolatosan a harmadik legfontosabb téma az meg az volt, hogy az emberek azt szeretnék, hogy az európai uniós források, azok valóban olyan célra fordítódjanak, amelyet ők mondanak vagy ők szeretnének, így szeretnénk legközelebb hozni a döntéshozatalt az uniós források elosztásáról a lakossághoz – húzta alá.

Tehát hogy az egyes települések határozhassák meg, hogy a pénzt mire szeretnék valójában költeni, és olyan programokat szeretnének finanszírozni, ami helyben tud segíteni – tette hozzá az országgyűlési képviselő.


Tovább az archívumra