Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bölcsődék napja

Bölcsődék napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a Gyöngyös Város Kiváló Bölcsődei dolgozója elismeréseket. Az idén a Dobó úti Bölcsőde két kisgyermeknevelője, Tuza Ivánné és Gyetvai Attiláné vehette át a kitüntető címet Hiesz György polgármestertől, a Bölcsődék Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Mindketten 40 éve dolgoznak a kisgyermekellátás területén.
A mi megyénk jövője a gyermekekben van- így kezdte köszöntő beszédét Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki köszöntötte a bölcsődei dolgozókat és köszönetet mondott áldozatos munkájukért, elhivatottságukért.

– Az Önök kezében van ilyen szempontból a jövőnk. Higgyék, el tudom, van bölcsődei dolgozó családtagom, tudom milyen nehéz bölcsődei dolgozónak lenni. Ahogy ezt Önök csinálják, elhivatott emberek – köszöntötte a bölcsődei dolgozókat Szabó Róbert.

Az elnök elmondta, a Heves Megyei Közgyűlés csatlakozva a kormány intézkedéseihez kidolgozott egy családvédelmi akciótervet, mert fogy a megye lakossága. Az elmúlt években egy gyöngyösnyi város lakossága tűnt el a megyéből, ezért azon dolgoznak, hogy minél több gyermek születhessen – tette hozzá Szabó Róbert.

Gyöngyösön 10. alkalommal rendeztek ünnepséget a bölcsődei dolgozók tiszteletére. Az idén a Dobó úti Bölcsőde két kisgyermeknevelője részesült elismerésben, melyet Hiesz György polgármester adott át. Tuza Ivánné 40 éve dolgozik a gyermekellátásban, azt mondja, a kicsik szeretete tartotta a pályán.

Gyetvai Attiláné is 4 évtizede, példát mutatva nevelte a rábízott gyerekeket – hangzott el a méltatásban.

– A bölcsődés korú gyerekek, akik igazán közel állnak a szívemhez, készséget kialakulásában segítem őket, az ő fejlődésüket elősegítem, ezt éreztem magamhoz leginkább közel – fogalmazott.

A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, minden szakmában van valami csodálatos, de gyerekekkel foglalkozni kivételes feladat. Sajnálatos tény, hogy a megye és a város lakossága is öregszik és fogy, de reményeik szerint a munkahelyek számának növekedése majd kompenzálja ezt – tette hozzá.

A város sokat tesz a gyermekellátó hálózat fejlesztéséért. Tavaly az óvodák éve volt, az idén elindul a Jeruzsálem úti bölcsőde bővítése, melyet remélhetőleg meg is tudnak tölteni gyermekkel – tette hozzá a polgármester.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság