Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fogadóóra

Fogadóóra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyílt levél, krízishelyzetekre létrehozott alap, támogatások és kitüntetési javaslatok. Többek között ezekről tárgyalt legutóbbi ülésén Gyöngyös képviselő-testülete. A legfontosabb döntésekről a városvezetőkkel beszélgettünk.
Végül nem a Notre-Dame felújítására fordítják azt a 2 millió forintot, amelyet rendkívüli katasztrófahelyzetekre különített el annak idején Gyöngyös. A téma az elmúlt hetekben megosztotta az itt élőket, most egy módosító javaslat kapta meg a támogatást.

Az alpolgármesterek a téma kapcsán hangsúlyozták, a céllal egyetértettek ugyan, az előzetes egyeztetéseket azonban hiányolták. Így végül azt javasolják, hogy kezdeményezzenek közösségi gyűjtést az ügyben. Támogatást kapott azonban egy másik helyi cél, amelyre jelentős forrást is biztosítanak.

Fontos helyi beruházások finanszírozásáról is született döntés. Így 16 millió forintból hamarosan megújulhat a Dobó Úti Óvoda tetőszerkezete, ahol komoly gondokat okoznak a beázások. A kivitelezést az önkormányzat saját cége végzi. Emellett hangsúlyozták, kiemelten kezelik a helyi civil szféra támogatását is – és nem csak a támogatását, hanem a civilek véleményét is fontosnak tartják. Mindez egy lakossági nyílt levél kapcsán hangzott el. Itt azonban hangsúlyozni kell, hogy bár sok megfontolandó észrevételt is tartalmaz a levél, sok olyan ügyben is kritikát fogalmaz meg, amelyben nem az önkormányzat az illetékes.

Az önkormányzat azokban a kérdésekben is igyekszik lépni az illetékesek felé, amelyben a város nem tud intézkedni saját hatáskörében – így például a közútkezelőnek is jelzik a problémákat a kritikus útszakaszokkal kapcsolatban. A levél kapcsán azt ígérik, hamarosan tételes írásos választ adnak a felvetésekkel kapcsolatban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság