Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sokszínű Indonézia

Sokszínű Indonézia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Indonéz festők alkotásaiból nyílt kiállítás Sástón. A festmények bemutatják az Indonéz kultúrát és a szigetvilág sokszínűségét. A szervezők célja, hogy közelebb hozzák a kultúrákat, és hogy a különböző nemzetiségű festők között kialakuljon egyfajta közös együttműködés, barátság. A kiállítást május 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők a sástói Turisztikai Központban.

Absztrakt, olaj vagy grafit. Mindegyik festő saját technikával és szemszögből mutatja be hazáját: a sokszínű Indonéziát. Bézi Péter, a Fiatal Művészek Galériájának vezetője szerint a kiállítás ritka párbeszédet indíthat el az ázsiai és európai festők között.

– Olyan élményekhez jutunk, olyan világot látunk meg, ami számukra egy kicsit más, és ahogy az Indonézia sokszínűsége van itt a 25 ember 25 különböző stílusban teljesen más tematikával, teljesen más témával foglalkozik, én azt hiszem ezzel többet kapunk és unikum az, hogy ez a kiállítás eljöhetett ide Sástóra – vélekedett Bézi Péter, a Fiatal Művészek Galériája vezetője.

Maharani sokat köszönhet a Fiatal Művészek Galériájának, hiszen ez a nemzetközi együttműködést tette lehetővé, hogy számos kiállítása nyíljon Magyarországon.

– Tavaly nyílt először galériám Magyarországon Bézi Péter a Fiatal Művészek Galériájának vezetője segítsége által. A szervezet mindig segítőkész, folyamatosan szerveznek nekem kiállításokat, ez körülbelül a 7. itt Magyarországon – mondta el Maharani Malang festőművész.

A mai kiállítást fontosnak tartja Emilio, az AFS szervezet indonéz cserediákja, hiszen így a magyarok megismerhetik a kultúrájukat.

– Fontosnak tartom, hiszen az én országom híres a festményekről, az Indonéz kultúra nagyon érdekes. Az emberek általában tudják, hogy színes a kultúránk, viszont nem igazán ismerik egy-két híresebb régión kívül. Egy ilyen kiállításon jobban megismerhetik a kultúránk és örülök neki, hogy különböző régiókból érkezett festők mutatják meg itt a műveiket, mivel Indonézia nagyon sok szigetből áll és mindegyik szigetnek más és más a kultúrája – magyarázta Emilio Heria Chandra.

A festményeket május 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők, ezt követően június 8-án nyit meg egy indonéz fotó kiállítást az Indonéz nagykövet, június 29-én pedig a Chilei nagykövet mutatja be saját műveit magyar festőtársával közösen.


Tovább az archívumra