Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Munkavédelmi konferencia

Munkavédelmi konferencia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Munkavédelmi konferenciát és éves közgyűlést tartott a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége Gyöngyösön. Szó esett a munkavédelem fontosságáról, az országos vállalkozói mentorprogramról, technikai újításokról és az Ipar 4.0-s fejlesztésekről. Emellett bemutatták a MAJOSZ alkalmazást, ami a tagvállalatok kommunikációját és együttműködését fogja segíteni. A közgyűlésen pedig éves beszámolókról és alapszabály módosításokról döntöttek, valamint új tisztviselőket választottak.

Hiesz György polgármester nyitotta meg a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének munkavédelmi konferenciáját. Beszédében elmondta, hogy örül, hogy ismerkednek a várossal és véleménye szerint hasznos lehet a közös együttműködés. Emellett kiemelte, hogy a következő 3 évben több mint 1300 új munkahely jön létre Gyöngyösön, ezzel szemben probléma a munkaerőhiány.

– Mindig felteszem a kérdést, hogy ki fog itt dolgozni? Nagyon nehéz, sok mindennel próbálkozunk, cégekkel összefogva, ösztöndíjrendszert kialakítva, lakáskörülményeket segítve a letelepedést, de rendkívül nehéz folyamat – magyarázta Hiesz György polgármester.

A járműipar, a teljes GDP 10 százalékát adja, valamint az export 25 százalékát, tehát nagy iparági termelést bonyolít le. A MAJOSZ számára éppen ezért fontos a megfelelő munkavédelem, ezt tükrözi megnyert pályázatuk is. Több mint 100 millió forintból támogathatják az ehhez szükséges fejlesztéseket.

– Azt próbáljuk eljuttatni, a tagvállalataink és egyébként az ország összes járműipari vállalata felé, hogy mennyire fontos ma a járműiparban a munkavédelem. Emellett a közgyűlés után a gyöngyösi ipari parkban meglátogattunk kettő helyi vállalkozást, járműipari vállalkozást elsősorban, hiszen ezt általában a tagvállalataink kiemelten kezelik, illetve nagyon szeretik egymástól eltanulni a jó gyakorlatokat – húzta alá Fieszl Zsuzsa, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége főtitkára.

Az eseményen Nagy Rezső ügyvezető tartott előadást a gyöngyösi Ipari Parkról. Bemutatta rövid történetét és a jövőbeli tervekről is beszélt.

– Az ipari parkban nagy feladatok elé nézünk, egyrészt bővül a P&G területe, valamint a Giant kerékpárgyárnak folyik a terület átadása, illetve a területnek a bővítése és a régészeti feltárása – említette.

A MAJOSZ elnöke Nyírő József pedig nagy változásról számolt be az iparág területén.

– Nagyon nagy változás előtt áll az iparág és ez miatt is fontos a szerepkörünk. 5 autógyár van már Magyarországon, vagyis az 5. is megjelenik, ami a BMW-vel valósul majd meg egy pár év múlva és nagyon komoly lesz ez. Úgyhogy ilyen szempontból nagyon fontos minden régió nekünk és a régiókat is járjuk így egyrészt körbe és szeretnénk hirdetni és vinni a járműiparnak a zászlóshajóját – fogalmazott.

A konferencián többek között szó esett még az országos vállalkozói mentorprogramról, innovatív megoldásokról, higiéniai előírásokról és az Ipar 4.0-s fejlesztésekről.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - A falánk tyúkocska
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Méhek nyomában - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Öreg néne őzikéje
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság