Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ebösszeírás

Ebösszeírás

Május 1-től egészen június 30-ig ebösszeírást végeznek Gyöngyösön. Az összeírás során a kutyatulajdonosoknak egy úgynevezett „eb összeíró adatlapot” kell kitölteniük, melyet az Önkormányzathoz kell visszajuttatniuk. Az adatlap beszerezhető a Polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán vagy letölthető a város hivatalos honlapjáról.

Három év után újra ebösszeírást tart Gyöngyös Város Önkormányzata. Idén május elsejétől egészen június 30-ig tart a számlálás, amelyben minden városi kutyatartónak kötelező a részvétel. Legutóbb 2016-ban volt ebösszeírás, ahol kicsivel több, mint 2500 kutyát regisztráltak.

– Létezik egy állatvédelmi törvény, ami előírja, hogy háromévente kötelező az Önkormányzatoknak ebösszeírást végezni. Legutóbb ez 2016-ban volt, tehát idén aktuális megint ez a háromévente összeírandó alkalom. Ez azt jelenti, hogy most idén május elsejétől június 30-ig tart ez az ebösszeírás – mondta el Simon Gábor Városüzemeltetési előadó.

Az adatlap beszerezhető a polgármesteri hivatalban és letölthető a város hivatalos honlapjáról is. A nyomtatványt július 1-ig kell leadni a hivatalban, de visszaküldhető postán és e-mailen is. Az adatlapon többek között meg kell adni a kutya chipszámát, valamint az utolsó kötelező védőoltás beadatásának időpontját is.

– Fontos, hogy a kutyának az összes adatát tartalmazza, valamint a tulajoson összes adatát. Hol lakik a kutya, ki a tulajdonosa? Nem mindig egyforma a tulajdonos az állattartóval. Ebben szerepel a kisállat egészségügyi könyvből kiírt adatok szerint a chipszám, az eb oltási könyv száma és a veszettség elleni oltások száma. Amiről tudni kell, hogy az állatok egy éves koráig két veszettség elleni oltást kapnak, utána ez minden évben kötelező. Tehát ez is fontos, hogy ellenőrizzük – részletezte a szakember.

Amennyiben valaki az adatszolgáltatási kötelezettségét elmulasztja, az állatvédelmi bírságot vonhat maga után.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság