Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Madarak és fák napja

Madarak és fák napja

Madarak és Fák napját tartottak a Tündérkert Tagóvodában. Az intézményben már évek óta hagyomány ez a rendezvény, hiszen a pedagógusok célja, hogy minél fiatalabb korban megtanulják a kicsik a környezetvédelem kiemelkedő szerepét. Emellett fontosnak tartják, hogy a programokba a szülőket is bevonják, hogy közösen tanítsák meg a gyerekeket a környezettudatos életmódra.

Idén egy mese köré építették a Madarak és Fák napját melyben egy varázsló eltüntette a madarakat és fákat, ezért a gyerekeknek különböző feladatokat kellett megoldaniuk, hogy visszavarázsolják őket. A pedagógusok célja az, hogy játékos módon hívják fel a kicsik figyelmét környezetünk fontosságára.

– Mostanában igen sok szó hallatszik arról, hogy mennyire szennyezzük a környezetünket és nagyon fontos, hogy már kis korban a gyerekek tudják azt, hogy vigyázni kell, a fákra vigyázni kell, a madarakra vigyázni kell a környezetünkre és úgy gondoljuk, hogy játékos formában mivel ők még gyermekek játékos formában tudjuk ezeket az információkat átadni nekik leginkább – vélekedett Kovács Attiláné, szervező, óvodapedagógus.

A gyerekek fákkal kapcsolatos logikai és kézügyességi feladatokat oldottak meg, emellett kipróbálhatták milyen madárként élni ezért madárfészket építettek, tojás gyűjtöttek, kukacokat válogattak, valamint fiókát etettek.
A kicsik sokat tanulnak ezeken a rendezvényeken.

A különböző környezetvédelmi feladatokon kívül a testmozgást is előnyben részesítették és számos ügyességi játékot szerveztek a kicsiknek. Végül a gyerekek összegyűjtötték az összes pecsétet és megmentették a madarakat és fákat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság