Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megtekintették az Értelmi fogyatékosok Napközi Otthonát az amerikai üdvhadsereg képviselői és Hiesz György polgármester

Megtekintették az Értelmi fogyatékosok Napközi Otthonát az amerikai üdvhadsereg képviselői és Hiesz György polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A lakók csak néhány hónapig maradnak a Pesti úti intézményben, szeptembertől a tervek szerint egy új és modern épületbe költöznek át.

Itt a Pesti úton laknak napközben az Értelmi fogyatékosok Napközi Otthonának lakói. Április közepétől költöztek ide, igaz csak ideiglenesen.

A polgármester és a kistérségi Társulás igazgatónője mutatja be az intézmény működését az amerikai üdvhadsereg képviselőinek. A külföldi szervezet gyöngyösi útjának egyik állomása az ÉNO. A kistérség az önkormányzat segítségével pályázati pénzből újítja majd fel a Lokodi úti épületet, amely a tervek szerint ősztől már a gondozottak végleges helye lesz.

Már most otthonosan berendezkedtek a lakók, van varrószobájuk, nappalijuk és énektermük is. Valentin a mai nap itt dolgozik, de gyakran jár át a Visonta úti foglalkoztató telephelyre, ahol szőnyegeket szőnek és agyagoznak a fiatalok.

Az Üdvhadsereg gyöngyösi szervezete korábban már támogatta az otthont, és most jó alkalomnak bizonyult, hogy amerikai kollegáik is megismerkedjenek egy olyan gyöngyösi intézmény munkájával, akik szintén segítenek a rászorultakon.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-04-19 )

Tovább az archívumra