Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ünnepi könyvhét

Ünnepi könyvhét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén először Gyöngyös is nagyszabású szabadtéri rendezvénnyel készül az Ünnepi Könyvhétre. Programok között szerepel egy szerelmeslevél író pályázat és idézetfelismerő verseny, író – olvasó találkozók, valamint kézműves foglalkozások. A rendezvény célja, hogy népszerűsítsék az emberek körében a könyvolvasást. Az eseményt június 13 – 15. között rendezik meg a Fő téren.

Az Ünnepi Könyvhét 90. évfordulója alkalmából számos szabadtéri programmal készülnek Gyöngyösön június 13-15. között – mondta el sajtótájékoztató keretében Hiesz György polgármester. Az eseményt 15 órakor nyitja meg a főtéri cukrászdában Nyáry Krisztián író és irodalomtörténész, valamint a nap folyamán találkozót is tart olvasói számára. Június 14-én pedig a helyi szerzőké lesz a főszerep – tudtuk meg Juhász Marianna civil referenstől.

– Egy pódiumbeszélgetésen mesélnek majd arról, hogy milyen a 21. században a szerzői lét, milyen szépségei és esetleg nehézségei vannak, illetve bemutatják a Városi Könyvtárban működő Vachott Kör által megjelentetett első antológiát. A következő nap a szombat délelőtt a gyerekeké lesz Finy Petra író, költő lesz a vendégünk, ő most nagyon népszerű az óvodások és kisiskolások körében – sorolta.

Terveznek még kézműves foglalkozást a gyerekeknek, ahol megismerhetik a könyvkészítés módját. Emellett szeretnének indítani egy idézetfelismerő versenyt, amibe a Fő téri szolgáltatókat szeretnék bevonni. Végül a civil referens kiemelte könyvespolc ötletüket is, melyet egy belső udvarban szeretnének megvalósítani.

– Ez a szabadpolcos könyvkölcsönzés ez arról szól, hogy bárki az ott elhelyezett könyvet ingyen elviheti, ami megtetszik neki, elolvashatja annyi kérésünk van, hogy hozzon cserébe egy könyvet, ugyanúgy működik, mintha könyvtárban kölcsönözne, csak cserébe tegyen le egy olyan könyvet, amire neki már nincs szüksége, amit ő már olvasott, de értékesnek gondolja és hasznos lehet, hogyha mások is elolvassák – magyarázta.

A sajtótájékoztatón kiemelték: Szeretnék, ha az olvasás és az irodalom élményt adna az embereknek és bíznak abban, hogy hagyománnyá válik ez a rendezvény.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság