Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szerelmi vallomást várnak

Szerelmi vallomást várnak

Egy vallomás többet ér egy like-nál! Szerelmeslevél-író pályázatot hirdet Gyöngyös Önkormányzata az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan. Bárki megírhatja szerelmi vallomását a kor igényeihez alkalmazkodva email-ben. A leadási határidő május 25-e, a legötletesebb szerzők műveit pedig június 13-án díjazzák.

Egy like semmi. De egy szerelmes levél elmondhat mindent! Ezzel a címmel indította útjára szerelmeslevél-író versenyét a gyöngyösi önkormányzat. A pályázat ötletét az adta, hogy Nyáry Krisztián író az Ünnepi Könyvhétnek lesz vendége, aki Csokonaitól Latinovitsig feldolgozta a költők szerelmes levelét és életútját – mondta el Juhász Marianna civil referens.

– Kíváncsiak voltunk arra, hogy azt már tudjuk, hogy Csokonai milyen szerelmes levelet írt vagy Arany János, Móricz Zsigmond vagy akkor maradjunk Latinovits Zoltánnál. De vajon milyen szerelmes levelek íródhatnak a 21. században? – amikor már nem feltétlenül papírra tollal írjuk ezeket a leveleket – fogalmazott.

A pályázat nincs korhoz kötve, bárki szabadon megírhatja szerelmi vallomását, akár több levélben is.

– Alkalmazkodva a kor igényeihez e-mailben, elektronikus úton várjuk ezeket a pályaműveket. Formai megkötés nincs, csupán annyit kérünk, hogy a levél az levél legyen még akkor is ha három mondatból áll az üzenet, hiszen ma már nem ritka, hogy rövid szöveges üzeneteket küldünk egymásnak és azt gondoljuk, hogy két mondatban is el lehet mondani nagyon szép üzenetet, ugyanúgy mintha egy oldalas szerelmes levelet írnánk – vélekedett.

A leadási határidő május 25. A pályaműveket, zsűrizést követően Nyáry Krisztián író is értékeli, és díjazza a legötletesebbnek vélt levelek szerzőit június 13-án a Fő téren megrendezendő Gyöngyösi Ünnepi Könyvhéten.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság